Cui ii place mancarea indiana , cunoaste cu siguranta aceasta reteta , foarte rapida si buna pentru perioada postului .
Cine nu cunoaste , dar vrea sa incerce , noi retete pline de savoare , trebuie sa incerce mancarea indiana .
Ingrediente :
- cartofi , curatati , taiati cubulete si spalati ;
- 1 ceapa , curatata , spalata si taiata marunt ;
- 1 catel de usturoi , curatat si zdrobit ;
- 1 mana de mazare congelata ;
- ulei ;
- condimente : coriandru pudra , chimen pudra , turmeric pudra si sare ;
- fulgi de ardei iute (chili ) ;
- intr-o tigaie sau oala , antiaderenta , punem putin ulei 1-2 linguri si lasam la incins apoi adaugam cartofii , amestecam periodic si gatim cu capacul pus pana cartofii incep sa prinda culoare , la foc moderat ;
- apoi adaugam mazarea , ceapa si usturoiul si amestecam , punem capacul pentru 2 min ;
- dupa cele 2 min adaugam si condimentele , amestecam si mai lasam putin pe foc , este gata cand mazarea este gatita ;
- P.S. nu se adauga apa , se gateste cu aburi fosmati in tigaie, oala !
Serviti curry-ul a atare sau cu niste muraturi , este delicios !
Pofta buna !