marți, 30 aprilie 2019

Salata rece din tentacule de caracatita




                         Noua de plac foarte mult fructele de mare , dar tot timpul incerc sa simplific                                  procedeele de gatire , si de a ne bucura de un rezultat fara prea multe prelucrari .
                         Ca aperitiv ,aceasta salata de caracatita este simpla si delicioasa!

                         Ingrediente :

  • tentacule de caracatita ;
  • 1 catel de usturoi , curatat si apoi zdrobit ;
  • ulei de masline ;
  • zeama de lamaie ;
  • sare ;
                          Preparare :

  • tentaculele de caracatita le spalam , si le punem in oala minune sau kukta cu apa rece , inchidem capacul si lasam sa fiarba 40 min , de cand incepe sa fluiere oala ;
  • dupa cele 40 min , deschidem supapaoalei si asteptam sa iasa aburul , apoi deschidem capacul , tentaculele se scoatem cu o spatula si le lasam putin la racorit , apoi curatam pielea si ventuzele ( nu toata lumea le curata , pe viitor voi incerca si fara a le curata ) , si apoi o taiem si bucatele potrivite pentru o imbucatura si le depozitam intr-o cutiuta de plastic (cu capac ), apoi peste adaugam zeama de lamaie , uleiul de masline , usturoiul si sarea , amestecam bine , punem capacul si dam la frigider pentru minim 30min;
                          Ca aperitiv , este o splendoare ! Alaturi de un vin alb sec !
                          Pofta buna !

  • P.S. Astea au fost tentaculele , inante de fierbere (am folosit aceasi farfurie) , deci puteti observa ca , produs finit , ramane foarte putin .

                                 
                                   

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...