Noua de plac foarte mult fructele de mare , dar tot timpul incerc sa simplific procedeele de gatire , si de a ne bucura de un rezultat fara prea multe prelucrari .
Ca aperitiv ,aceasta salata de caracatita este simpla si delicioasa!
Ingrediente :
- tentacule de caracatita ;
- 1 catel de usturoi , curatat si apoi zdrobit ;
- ulei de masline ;
- zeama de lamaie ;
- sare ;
- tentaculele de caracatita le spalam , si le punem in oala minune sau kukta cu apa rece , inchidem capacul si lasam sa fiarba 40 min , de cand incepe sa fluiere oala ;
- dupa cele 40 min , deschidem supapaoalei si asteptam sa iasa aburul , apoi deschidem capacul , tentaculele se scoatem cu o spatula si le lasam putin la racorit , apoi curatam pielea si ventuzele ( nu toata lumea le curata , pe viitor voi incerca si fara a le curata ) , si apoi o taiem si bucatele potrivite pentru o imbucatura si le depozitam intr-o cutiuta de plastic (cu capac ), apoi peste adaugam zeama de lamaie , uleiul de masline , usturoiul si sarea , amestecam bine , punem capacul si dam la frigider pentru minim 30min;
Pofta buna !
- P.S. Astea au fost tentaculele , inante de fierbere (am folosit aceasi farfurie) , deci puteti observa ca , produs finit , ramane foarte putin .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu