
Eu spun cu mana pe inima ca pana acum cativa ani, nu am fost fan , poate nu ajunsesem la reteta potrivita , dar acum a inceput sa imi placa foarte mult.
Gatit in acest fel, carnea de miel va fii frageda si suculenta , delicoasa!
Pozele au fost facute direct din oala, nu a mai apucat altele la cat de bun a fost !
Ingrediente :
- carne de miel , in cazul meu 2 bucati de pulpa de miel 650g (aici in Franta se numeste souris d'agneau) ;
- 1 ceapa curarata , spalata, taiata marunt ;
- 3 catei de usturoi curatati , spalati si zdrobiti ;
- 1 lingurita de turmeric ;
- 1 lingurita de paprika ;
- ulei ;
- 1 pahar de vin alb de buna calitate ;
- 1 pahar de apa ;
- 2 crengute de cimbru ;
- 1 lingurita de amidon alimentar ;
- sare si piper dupa gust .
- carnea de miel se spala si usuca ;
- intr-o oala antiaderenta ce merge pentru cuptor , puneti aproximativ 2 linguri de ulei si colorati frumos mielul pe toate partile , apoi adaugati ceapa si usturoiul si trageti la tigaie totul ;
- adaugati condimentele si vinul , amestecati bine , puneti capacul oalei si dati la cuptor pentru 2 h , verificand periodic si intorcand carnea (prima poza inainte de a baga oala in cuptor )
- dupa cele 2 ore , in oala mea ramasese prea multa zeama , asa ca am diluat 1 lingura de amidon alimentar in apa si am adaugat in oala , am adaugat si sare si piper , am amestecat si am pus pe foc sa se ingroase sosul , si gata fripturica ;
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu