Dupa atatea bunatati , de la masa Pascala , revenim cu ceva mai light , un crap la cuptor pe pat de legume.
Rapid si delicios!
Ingrediente :
- 1 buc crap , al meu a avut cam 1,5kg (cumparat si curatat la carrefour) ;
- 1 ceapa curatata , spalata si taiata marunt) ;
- 3 catei de usturoi , curarati si zdrobiti ;
- 1 pahar cu vin alb de calitate ;
- 1 pahar de apa ;
- 3 crengute de cimbru ;
- cartofi , curatati , taiati cuburi si spalati ;
- 1 morcov , curatat , spalat si taiat rondele ;
- 1 ardei kapia, curatat ,spalat si taiat julien ;
- 1/2 de lingura de turmeric ;
- 1/2 de lingura de paprika ;
- 1 foaie mare de dafin;
- ulei ;
- sare si piper dupa gust .
- incingeti cuptorul la mediu , 220grade ;
- intr-o tigaie , puneti 2 linguri de ulei , si trageti la tigaie ceapa si usturoiul , apoi le puneti in tava in care urmeaza sa gatiti pestele , adaugand restul ingredientelor si amestecand bine ;
- pestele il spalam si il crestam putin pe ambele parti , facandu-i un masaj cu sare si piper si ungandu-l bine cu ulei , apoi si el in tava ;
- acoperim tava cu folie de staniol si punem in cuptorul incalzit in prealabil , pentru 40min , si periodic ungand pestele cu o pensula cu sosul din tava ;
- dupa cele 40min , scoatem folia, amestecam bine legumele si lasam inca 20-30min la cuptor , casa prinda o culoare frumoasa, atat pestele cat si legumele ;
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu