marți, 30 aprilie 2019

Crap la cuptor , pe pat de legume



                         Dupa atatea bunatati , de la masa Pascala , revenim cu ceva mai light , un crap la                              cuptor pe pat de legume.
                          Rapid si delicios!
                       
                          Ingrediente :

  • 1 buc crap , al meu a avut cam 1,5kg (cumparat si curatat la carrefour) ;
  • 1 ceapa curatata , spalata si taiata marunt) ;
  • 3 catei de usturoi , curarati si zdrobiti ;
  • 1 pahar cu vin alb de calitate ;
  • 1 pahar de apa ;
  • 3 crengute de cimbru ;
  • cartofi , curatati , taiati cuburi si spalati ;
  • 1 morcov , curatat , spalat si taiat rondele ;
  • 1 ardei kapia, curatat ,spalat si taiat julien ;
  • 1/2 de lingura de turmeric ;
  • 1/2 de lingura de paprika ;
  • 1 foaie mare de dafin;
  • ulei ;
  • sare si piper dupa gust .
                             Preparare :

  • incingeti cuptorul la mediu , 220grade ;
  • intr-o tigaie , puneti 2 linguri de ulei , si trageti la tigaie ceapa si usturoiul , apoi le puneti in tava in care urmeaza sa gatiti pestele , adaugand restul ingredientelor si amestecand bine ;
  • pestele il spalam si il crestam putin pe ambele parti , facandu-i un masaj cu sare si piper si ungandu-l bine cu ulei , apoi si el in tava ;
  • acoperim tava cu folie de staniol si punem in cuptorul incalzit in prealabil , pentru 40min , si periodic ungand pestele cu o pensula cu sosul din tava ;
  • dupa cele 40min , scoatem folia, amestecam bine legumele si lasam inca 20-30min la cuptor , casa prinda o culoare frumoasa, atat pestele cat si legumele ;
                      Noi l-am servit cu un pahar de vin alb sec , a fost fraged si delicios !
                      Pofta buna !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...