O supa simpla, picanta si consistenta , alaturi de paratha (lipii indiene ) , o explozie de savoare ! Sunt foarte multe retete , dar eu pe asta am gustat-o si mi-a ramas intiparita in memoria papilelor gustative , si ori de cate ori mi-e pofta , o execut rapid !
Ingrediente :
- 250gr linte corail (decorticata) , splata bine , pana apa iese curata ;
- 1 ceapa curatata , spalata si taiata marunt ;
- 1 rosie coapta bine spalata si taiata cubulete mici ;
- 1 catel de usturoi curatat si taiat marunt ;
- 1 lingutita de curcuma ;
- 1 ardei iute , rosu sau verde ;
- 1 lingura de ulei ;
- sare dupa gust ;
- apa ;
- 1/2 legatura de corindru spalat si taiat marunt .
- intr-un tuci , sau oala antiaderenta , punem lintea si punem palma pe ea , adaugam apa doar cat sa ne acopere degetele , dosul palmei , adaugam ceapa , rosia , adreiul rupt in doua , curcuma si putina sare si punem la fiert , amestecam periodic ( daca apa scade prea mult , mai adaugati putin );
- o sa observati ca dupa ce incepe sa fiarba supa , isi va schimba culoarea si consistenta , lintea va incepe sa fiarba , sa se sfarame si sa se ingroase , asta este si scopul ;
- dupa ce lintea si legumele au fiert , intr-o tigaie puneti lingura de ulei si o incingeti si trageti la tigaie rapid usturoil taiat marunt , apoi il adaugati cu tot cu ulei peste supa , si adaugati si coriandrul si amestecati bine , si gata deliciul ;
- poate o sa spuneti ca ce cauta usturoiul in supa , dar el si coriandrul dau gustul supei de fapt ;
- Serviti supa dal cu paratha , sau simpla , e minunata !
- POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu