vineri, 18 august 2017

SUPA DAL (DHAL SAU DAAL -INDIANA ) - SIMPLA



                         O supa simpla,  picanta si consistenta , alaturi de paratha (lipii indiene ) , o explozie de savoare ! Sunt foarte multe retete , dar eu pe asta am gustat-o si mi-a ramas intiparita in memoria papilelor gustative , si ori de cate ori mi-e pofta , o execut rapid !

                         Ingrediente :

  • 250gr linte corail (decorticata) , splata bine , pana apa iese curata ;
  • 1 ceapa curatata , spalata si taiata marunt ;
  • 1 rosie coapta bine spalata si taiata cubulete mici ;
  • 1 catel de usturoi curatat si taiat marunt ;
  • 1 lingutita de curcuma ;
  • 1 ardei iute , rosu sau verde ;
  • 1 lingura de ulei ;
  • sare dupa gust ;
  • apa ;
  • 1/2 legatura de corindru spalat si taiat marunt .
                           Preparare :

  • intr-un tuci , sau oala antiaderenta , punem lintea si punem palma pe ea , adaugam apa doar cat sa ne acopere degetele , dosul palmei , adaugam ceapa , rosia , adreiul rupt in doua , curcuma si putina sare si punem la fiert , amestecam periodic ( daca apa scade prea mult , mai adaugati putin );
  • o sa observati ca dupa ce incepe sa fiarba  supa , isi va schimba culoarea si consistenta , lintea va incepe sa fiarba , sa se sfarame  si sa se ingroase , asta este si scopul ;
  • dupa ce lintea si legumele au fiert , intr-o tigaie puneti lingura de ulei si o incingeti si trageti la tigaie rapid usturoil taiat marunt , apoi il adaugati cu tot cu ulei peste supa , si adaugati si coriandrul si amestecati bine , si gata deliciul ;
  • poate o sa spuneti ca ce cauta usturoiul in supa , dar el si coriandrul dau gustul supei de fapt ;
  •            Serviti supa dal cu paratha  , sau simpla , e minunata !
  •            POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...