marți, 30 aprilie 2019

Curry de cartofi si mazare



                      Cui ii place mancarea indiana , cunoaste cu siguranta aceasta reteta , foarte rapida si                    buna pentru perioada postului .
                     Cine nu cunoaste , dar vrea sa incerce , noi retete pline de savoare , trebuie sa incerce                     mancarea indiana .
                   
                       Ingrediente :

  • cartofi , curatati , taiati cubulete si spalati ;
  • 1 ceapa , curatata , spalata si taiata marunt ;
  • 1 catel de usturoi , curatat si zdrobit ;
  • 1 mana de mazare congelata ;
  • ulei ;
  • condimente : coriandru pudra , chimen pudra , turmeric pudra si sare ;
  • fulgi de ardei iute (chili ) ;
                         Preparare :

  • intr-o tigaie sau oala , antiaderenta , punem putin ulei  1-2  linguri si lasam la incins apoi adaugam cartofii , amestecam periodic si gatim cu capacul pus pana cartofii incep sa prinda culoare , la foc moderat ;
  • apoi adaugam mazarea ,  ceapa si usturoiul si amestecam , punem capacul pentru 2 min  ;
  • dupa cele 2 min adaugam si condimentele , amestecam si mai lasam putin pe foc , este gata cand mazarea este gatita ;
  • P.S. nu se adauga apa , se gateste cu aburi fosmati in tigaie, oala !

                          Serviti curry-ul a atare sau cu niste muraturi , este delicios !
                          Pofta buna !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...