Aceasta prajitura a rezultat , dintr-o pofta de ceva dulce si gustos , si sincera sa fiu , nici nu m-am asteptat cat de buna a iesit !
Ingrediente :
- crema :
- 5 linguri de dulceata de caise rapida ;
- 3 linguri de zahar ;
- 400ml smantana semi-groasa ;
- 1 plic de zahar vanilat ;
- 1 plic de frisca in pudra Dk.Oetker ;
- crema de vanilie la microunde - 1 galbenus , 2 linguri de amidon alimentar , 250ml lapte , 50gr zahar , 100gr unt ;
- cocos pentru decor ;
- blat:
- 4 oua si un albus (albusul ramas de la oul pt crema );
- un praf de sare ;
- 1 cana de zahar ;
- 1 cana de ulei ;
- 1 cana de lapte ;
- 1 lingura de razatura de citrice (eu dau pe razatoarea mica coaja de lamaie si portocale , apoi pun zahar peste ele si le pun in borcanele la frigider , de la mama am invatat );
- 1 pliculet de praf de copt ;
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet ;
- 2 pliculete de zahar vanilat ;
- faina cat cuprinde pentru a obtine consistenta unei smantani groase ;
- fanta -pentru a insiropa blatul ;
- incepem cu crema de vanilie :
- intr-un vas yena , punem galbenusul , zaharul si zaharul vanilat , amestecam bine pana se albeste putin , apoi adaugam amidonul si putin lapte si amestecam sa nu fie cocoloase , apoi adaugam si restul de lapte si amestecam bine pentru a obtine un continut fin , apoi punem la microunde cate 1min la putere maxima , dupa fiecare minut amestecam bine , mie mi-au trebuit 4 min sa termin crema ;
- dupa acest timp , adaugam untul taiat cubulete si amestecam bine pentru al integra si pe el in crema , daca aveti impresia ca se taie crema si se strang in bucati , adaugati putin lapte rece si amestecati energic , totul va reveni la normal , si gata crema de vanilie , peste recipient punem un servetel de hartie -sa fie tinut de pereti vasului-si peste servetel folie alimentara , pentru a se racii fara sa se usuce si ca vaporii formati sa nu curga in crema ;
- blatul :
- incingem cuptorul la 200grade ;
- in tava cuptorului , punem 2 fasii de hartie de copt , in mijlocul tavii , una peste alta ;
- intr-un vas incapator punem ouale si albusul , zaharul , zaharul vanilat , razatura de citrice si un praf de sare si mixam pana obtinem un continut spumos si albicios , apoi adaugam laptele , uleiul si iarasi mixam , apoi adaugam faina , praful de copt si lingurita de bicarbont stinsa cu otet si mixam bine , pana obtinem un continut lis , fara cocoloase ;
- continutul obtinut il punem in tava preparata anterior nivelad bine , apoi punem in cuptorul bine incins ,primele 15 min la 200gr iar urmatoarele 20min la 170gr , total 35min-(-dar depinde de cuptorul vostru ) , apoi lasam la racit blatul ;
- dupa ce crema de vanilie s-a racit , terminam crema :
- intr-un bol innalt si incapator punem smantana semi-lichida , zaharul , frisca pudra si mixam bine ca la frisca ;)) ;
- dupa ce am ajuns la consistenta dorita , adaugam dulceata si cate o lingura din crema de vanilie si mixam bine , si tot asa pana terminam crema de vanilie ;
- va rezulta o crema aerata si frumoasa la culoare dar nu in ultimul rand , lisa si fara cococloase ;
- blatul rece , il taiem in doua si din cele 2 bucati formam 4 , taindu-le pe verticala ;
- in aceeasi tava in care am copt blatul , captusim de folie alimentara , apoi punem inapoi 2 bucati de blat si le insiropam putin cu fanta apoi punem crema ( pastrand putin pentru decor) , niveland bine , apoi punem peste crema cele 2 bucati de blat ramase pe care le insiropam putin si terminam cu restul de crema pe care o intindem incet pt a nu strica fata prajiturii;)) , apoi peste pudram nuca de cocos si apoi punem prajitura la frigider , minim 3 h ;
- Serviti alaturi de cei dragi !
- POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu