Mama mea facea cele mai bune icre din cate am gustat ! Si eu incerc subtil , si incet sa ii calc pe urme !
Ingrediente :
- 1 lingura mare de icre sarate (ale mele au fost de cabillaud-cod );
- ulei cat cere ;
- gris fiert rece 150-200gr;
- 1 ceapa echalote sau rosie taiata marunt ;
- zeama de lamaie .
- intr-un bol incapator , punem icrele si le batem putin cu mixerul , apoi adaugam putin ulei si mixam pana isi schimba putin culoarea , vor incepe sa se albeasca incet incet ;
- apoi adaugam cate 1 lingura buna de gris si amestecam bine , apoi ulei , si tot asa pana terminam grisul ;
- adaugam ceapa si amestecam bine ;
- la sfarsit , icrele vor fii putin tari , dar dupa ce adaugam zeama de lamaie , se mai lasa putin , apoi le punem la frigider minim 1 ora ;
- Le servim cu mare pofta , intinse pe paine proaspata si cu rosii !
- POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu