Mereu , pentru sarbatorile de iarna , mama pregatea tot felul de prajituri delicioase , printre care si napolitanele ! Stiu ca sarbatorile au trecut , dar in perioada sarbatorilor nu am timp pentru a posta , asa ca mai bine mai tarziu decat niciodata !
Ingrediente :
- 2 cani de zahar ;
- 1 cana de nuci si alune zdrobite ;
- 1 pachet de unt ;
- 200ml lapte ;
- 2 pliculete de zahar vanilat ;
- 4 linguri de faina sau amidon alimentar ;
- 1 pachet de foi de napolitana ;
- coaja rasa de la o lamaie si zeama ;
Preparare :
- intr-un tuci (ceaun) , se pun la caramelizat cele 2 cani de zahar , dupa ce s-a caramelizat , se adauga untul taiat bucatele , si amestecam bine , pana se topeste caramelul , apoi adaugam nucile si alunele taiate ;
- amestecam faina cu laptele , apoi adaugam in compozitia de caramel si unt ,amestecan periodic , si apoi lasam sa dea in clocot pana se ingroasa ;
- dupa ce a ajuns la consistenta dorita , impartiti crema fierbinte (in boluri) in cate straturi doriti sa aiba napolitana 3-4 straturi , in cazul meu 3 ;
- asezati pe un platou 1 foaie de napolitana , pe care intinde-ti uniform 1 cantitate de crema , apoi presati usor cu cea de-a doua foaie de napolitana , apoi procesul se repeta pana terminati foile de napolitana ;
- POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu