duminică, 7 mai 2017

NAPOLITANE CU CREMA DE CARAMEL , NUCI SI ALUNE DE PADURE


       
               Mereu , pentru sarbatorile de iarna , mama pregatea tot felul de prajituri delicioase , printre care si napolitanele ! Stiu ca sarbatorile au trecut , dar in perioada sarbatorilor nu am timp pentru a posta , asa ca mai bine mai tarziu decat niciodata !
               Ingrediente :

  • 2 cani de zahar ;
  • 1 cana de nuci si alune zdrobite ;
  • 1 pachet de unt ;
  • 200ml lapte ;
  • 2 pliculete de zahar vanilat ;
  • 4 linguri de faina sau amidon alimentar  ;
  • 1 pachet de foi de napolitana ;
  • coaja rasa de la o lamaie si zeama ;

               Preparare :

  • intr-un tuci (ceaun) , se pun la caramelizat cele 2 cani de zahar , dupa ce s-a caramelizat , se adauga untul taiat bucatele , si amestecam bine , pana se topeste caramelul , apoi adaugam nucile si alunele taiate ;
  • amestecam faina cu laptele , apoi adaugam in compozitia de caramel si unt ,amestecan periodic ,  si apoi lasam sa dea in clocot pana se ingroasa ;
  • dupa ce a ajuns la consistenta dorita , impartiti crema  fierbinte (in boluri) in cate straturi doriti sa aiba napolitana 3-4 straturi , in cazul meu 3 ;
  • asezati pe un platou 1 foaie de napolitana , pe care intinde-ti uniform 1 cantitate de crema , apoi presati usor cu cea de-a doua foaie de napolitana , apoi procesul se repeta pana terminati foile de napolitana ;
la sfarsit , peste napolitana , puneti un alt platou plat peste care puneti o greutate(in cazul meu platourile sunt plate din plastic) , si lasati pana a doua zii , apoi portionati si degustati ;

  •   POFTA BUNA ! 

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...