sâmbătă, 19 august 2017

IEPURE LA CUPTOR CU LEGUME



                       Carnea de iepure , e preferata mea - dupa cea de pui ;)) ! Si asa e cea mai sanatoasa  !              Imi place sa gatesc in felul acesta , in general , carnea la cuptor !
                     
                       Ingrediente :

  • carne de iepure ;
  • cartofi taiati cuburi ;
  • morcovi taiati rondele ;
  • 1 ceapa taiata rondele ;
  • 3 catei de usturoi taiati rondele ;
  • 4 fire de cimbru ;
  • paprika dulce si iute ;
  • piper si sare ;
  • apa ;
  • 1 lingura de ulei sau fara ;
  • patrunjel proaspat taiat pentru decor ;
                         Preparare :

  • in tava punem uleiul , morcovii , ceapa , usturoiul si cimbrul in toate cele 4 colturi ale tavii , apoi asezam carnea de iepure peste ;
  • condimentele(fara sare)  le amestecam si presaram frumos carnea de iepure , partea de sus ;
  • punem apa in care am dizolvat sarea , sa nu acopere carnea , apoi folie de aluminiu  pentru a acoperii tava (dar in vasul roman cred ca ar iesii mai bine , voi incerca pe viitor ) , apoi punem in cuptorul incins ;
  • dupa ce incepe sa fiarba bine , si carnea si-a schimbat culoarea , o intorcem pe partea cealalta si presaram iarasi cu condimente , apoi iarasi acoperim tava , vom tine la cuptor pana carnea devine frageda , apoi adaugam cartofii , ridicand carnea deasupra legumelor , si iarasi acoperim cu folia de aluminiu si punem din nou la cuptor sa se gateasca si cartofii ;
  • dupa ce si cartofii s-au gatit , indepartam folia , si punem cuptorul pe grill , sa coloram frumos minunatia asta delicioasa , apoi o scoate-ti din cuptor si o pesarati de patrunjel proaspat si apoi hai la masa !
  •                 Serviti cu mare pofta si cu un pahar de vin alb sec !
  •                 POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...