Din timpul anului scolar am vrut sa postez reteta aceasta ! Am pregatit-o pentru clasa lui , la saptamana gustului ! Invatatoarea si copiii au fost foarte incantati !
Ingrediente :
- blat :
- 4 oua ;
- 1 praf de sare ;
- 1 cana de zahar ;
- 1 cana de ulei ;
- 1 cana lapte ;
- 1 praf de copt ;
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet de mere ;
- 2 pliculete de zahar vanilat ;
- 1 lingura de razatura de citrice ;
- faina cat cuprinde ;
- glazura :
- 4 linguri de cacao ;
- 80-100gr unt ;
- 150-200ml lapte ;
- 1 esenta de rom ;
- 2 linguri de zahar ;
- incepem cu glazura , pentru a avea timp sa se raceasca :
- intr-un ibric sau craticioara , punem cacao , zaharul si putin lapte si amestecam bine sa se dizolve cocoloasele , apoi adaugam restul de lapte si punem craticoara pe foc , dupa ce incepe se fiarba punem si untul si amestecam bine , lasam sa fiarba pana capata o consistenta placuta nici prea groasa nici prea subtire , apoi lasam la racit , amestecand periodic pentru a nu se forma crusta deasupra glazurii ;
- blatul :
- punem la incins cuptorul la 200gr ;
- captusim tava cuptorului cu doua bucati de hartie de copt suprapunandu-le in mijlocul tavii ;
- intr-un bol innalt punem ouale , zaharul , praful de sare , zaharul vanilat , coaja de citrice si mixam pana se albeste si isi tripleaza volumul ;
- apoi adaugam laptele si uleiul si mixam , apoi adaugam putina faina , praful de copt si bicarbonatul stins cu otet de mere si apoi mixam , tin sa mentionez ca faina adaugam pana ajungem la consisitenta dorita , cea a unei smantani groase , apoi turnam compozitia in tava captusita cu hartie de copt si punem la cuptor 15min, apoi scadem temperatura la 170grade si lasam inca 20min (sau dupa cum spuneam , depinde de cuptor) , daca trece testul scobitorii este ok , apoi lasam putin la racorit ;
- dupa ce s-a racorit putin , taiem blatul cubulete si peste turnam glazura , apoi lasam sa se raceasca bine , apoi punem tava in frigider pentru minim 2 h , apoi o scoatem si pudram cu nuca de cocos sau cu ce va place , sau o lasati asa cum este , este delicioasa ; eu am ales varianta cu nuca de cocos pentru ca ador nuca de cocos !
- Serviti alaturi de cei dragi !
- POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu