sâmbătă, 19 august 2017

PRAJITURA DELICIOASA SIMPLA



                     Din timpul anului scolar am vrut sa postez reteta aceasta ! Am pregatit-o pentru clasa lui , la saptamana gustului ! Invatatoarea si copiii au fost foarte incantati !
                     
                       Ingrediente :

  • blat :
  • 4 oua ;
  • 1 praf de sare ;
  • 1 cana de zahar ;
  • 1 cana de ulei ;
  • 1 cana lapte ;
  • 1 praf de copt ;
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet de mere ;
  • 2 pliculete de zahar vanilat ;
  • 1 lingura de razatura de citrice ;
  • faina cat cuprinde ;
  • glazura :
  • 4 linguri de cacao ;
  • 80-100gr unt ;
  • 150-200ml lapte ;
  • 1 esenta de rom ;
  • 2 linguri de zahar ;
                         Preparare :

  • incepem cu glazura , pentru a avea timp sa se raceasca :
  • intr-un ibric sau craticioara , punem cacao , zaharul si putin lapte si amestecam bine sa se dizolve cocoloasele , apoi adaugam restul de lapte si punem craticoara pe foc , dupa ce incepe se fiarba punem si untul si amestecam bine , lasam sa fiarba pana capata o consistenta placuta nici prea groasa nici prea subtire , apoi lasam la racit , amestecand periodic pentru a nu se forma crusta deasupra glazurii ;
  • blatul :
  • punem la incins cuptorul la 200gr ;
  • captusim tava cuptorului cu doua bucati de hartie de copt suprapunandu-le in mijlocul tavii ;
  • intr-un bol innalt punem ouale , zaharul , praful de sare , zaharul vanilat , coaja de citrice si mixam pana se albeste si isi tripleaza volumul ;
  • apoi adaugam laptele si uleiul si mixam , apoi adaugam putina faina , praful de copt si bicarbonatul stins cu otet de mere si apoi mixam , tin sa mentionez ca faina adaugam pana ajungem la consisitenta dorita , cea a unei smantani groase , apoi turnam compozitia in tava captusita cu hartie de copt si punem la cuptor 15min, apoi scadem temperatura la 170grade si lasam inca 20min (sau dupa cum spuneam , depinde de cuptor) , daca trece testul scobitorii este ok , apoi lasam putin la racorit ;
  • dupa ce s-a racorit putin , taiem blatul cubulete si peste turnam glazura , apoi lasam sa se raceasca bine , apoi punem tava in frigider pentru minim 2 h , apoi o scoatem si pudram cu nuca de cocos sau cu ce va place , sau o lasati asa cum este , este delicioasa ; eu am ales varianta cu nuca de cocos pentru ca ador nuca de cocos !
  •                Serviti alaturi de cei dragi !
  •                POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...