vineri, 16 mai 2014

NEMURI (APERITIVE CHINEZESTI)



  •         Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre primele preparate care m-au cucerit , necesita putina bataie de cap , dar rezultatul este pe masura ! Ideale cand aveti musafiri (carora le place mancarea chinezeasca)! Nemurile sunt mai mici , Pateurile imperiale mai mari , umplutura este aceeasi !
  • Tin sa mentionez ca la noi , am gasit aceasta reteta cu numele de  PACHETELE DE PRIMAVARA , ceea ce este total eronat , acele ROULEAUX DE PRINTEMS-RULOURI DE PRIMAVARA au aceeasi forma precum nemurile dar mai mari si nu se prajesc (nu au aceeasi umplutura , sunt lejere), voi posta cand voi avea timp si acea reteta . 
  •          Ingrediente:
  • foi de orez 16cm diametru ;
  • carne tocata de pui 250g (puteti folosi si porc, creveti , crab , legume ce va place);
  • 1 legatura de coriandru verde, o curatam si spalam apoi taiem marunt si o depozitam intr-un bol;
  • 1 ceapa marisoara, o curatam, spalam si taiem marunt, apoi si ea la coriandru;
  • 1 morcov mare, il curatam , spalam si il dam pe razatoarea mica, apoi tup si el in bol;
  • 2 catei de usturoi , ii curatam si zdrobim , apoi si ei in bol;
  • 12g de ciuperci negre chinezesti uscate, le punem la hidratat in apa calda, cam pt vreo 10-20min(incepem cu ele) , apoi le clatim cu apa rece si le taiem marunt , sau le trecem prin robot;
  • 50g vermicele de orez(paste de orez ft subtiri , taietei), si pe ei ii hidratam in apa calda , ca pe ciuperci , apoi le scurgem si taiem marunt , apoi si ele in bol ;
  • 100g germeni de soia , ii punem intr-un bol , si turnam apa clocotitata peste ei , apoi ii scurgem si taiem marunt , apoi si ei in bol ;
  • 1 ou , in bol;
  • 2 linguri de sos nem-uoc(chinezesc) , in bol , si pt servit;
  • 2 linguri de sos soi , in bol;
  • 1 cubulet de maggi pui , in bol;
  • ulei pt prajit , baie de ulei ;
  • salata verde, pt servit;
  • foi de menta proaspata, pt servit;
  • amestecam bine ingredientele din bol , apoi dam bolul la frigider pt 1h ;
  • ne pregatim 3 prosoape curate de bucatarie , pe unul il punem pe un tocator si pe celalalte le punem in 2 tavi de cuptor , pe ele vom pune nemurile dupa ce le rulam;
  • presupunand ca a trecut ora de stat la frigider , incepem sa preparam nemurile :
  • 1. intr-un platou rotund mare, punem apa calda , apoi o foaie de orez si o umezim bine pe ambele parti cam 3,4 sec , se inmoaie repede , cand o simtim maleabila in mana                                                                                  
                
  • 2. o scoatem pe prosop si o netezim bine cu mana , prosopul trebuie sa absoarba excesul de apa                          
  • 3. apoi punem foia de orez pe o planseta de taiat(de preferat din sticla) , si incepem montarea pateului : pe 1/3 din marginea foii , punem 1 lingura de umplutura                                                                                          
  • 4. apoi peste umplutura aducem marginea de foaie si starngem putin sa aiba aparenta unui cilindru, sarmalute                                                                                                                                                          


  • 5. apoi marginile le impaturim peste el nu exagerat de strans (pt ca vor crapa la prajit)                                        
  • 6.apoi le rulam , tot la fel nu exagerat de strans                                                                                                                                                       

  •  7. apoi punem nemul in tava de cuptor tapitata cu prosopul de bucatarie ,  si tot asa pana terminam umplutura , atentie sa lasati loc intre nemuri pt ca se lipesc si le rupeti cand le dezlipiti (mai bine evitati)! o sa va iasa 20-30 nemuri , i,n functie de marimea diametrului foii de orez ;                                          
  • dupa ce ati terminat de facut toate nemurile , incingeti un wok sau tigaie mai innalta cu ulei si le puneti la prajit cate 5-6 , dar tot cu mare grija sa nu se lipesca unul de celalalt si le colorati frumos apoi le scoateti pe hartie absorbanta (daca le prajiti la tigaie in ulei mai putin , le prajiti frumos pe toate partile) , tot asa panle terminati de prajit pe toate;                                                                                                       
  • eu cand fac ,fac o cantitate mai mare si le prajesc putin(precuit cum se spune in franceza, le gatim putin ) si apoi cand vrem sa le mancam , le pun la cuptor si le rumenesc bine ;
  •            Le serviti calde : pe mijlocul unei foi de salata punem 2 frunze de menta si apoi un nem , rulam si apoi inmuiem in sosul nem-uoc si degustam cu pofta , pana mancam si degetele ! Se poate si fara salata si menta , numai cu sos ! Delicioase! 
  •           POFTA BUNA!                                                                                                      
                                                                                                                                                                                                 
            
                                                 
          



Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...