In multe restaurante se serveste , salata greceasca , si fiecare , am observat ca are o alta reteta , si de o perioada lunga , prefer sa mi-o prepar acasa , dupa gustul meu , si cu legumele care imi plac !
Ingrediente :
- rosii lunguiete (au mai mult gust ) , spalate si taiate cubulete ;
- ceapa rosie , curatata , spalata si taiata pestisori ;
- masline murate (de obicei folosesc kalamata , dar acum doar de acestea am avut in casa) ;
- ulei de masline ;
- si putin patrunjel spalat si taiat marunt ;
- branza , in cazul meu sarata-turceasca , stiu ca se foloseste feta , dar cum pofta era mare , folosit ce gasit in frigider ;
- intr-un bol , punem toate ingredientele cu exceptia branzei si amestecam , apoi decorativ , adaugam si branza , apoi fiecare in farfuria sa face ce vrea , mie imi place sa arate frumos farfuria cand ma asez la masa , e clar ca dupa amestecam totul;
- dupa cum ati observat , nu am adaugat sare , are destul branza.