luni, 1 mai 2017

PLACINTA CU MERE (STIL STRUDEL) 2

                                   
              

  •         Placinta cu mere , a ramas gravata in sufletul meu de cand eram mica ! Ce buna era , dupa ce o scotea mama din cuptor , cand o mancam inca putin calduta ! Un deliciu ! 
  •         Ingrediente:
  • 2.5 kg mere (le curatam si apoi le dam pe razatoarea mare sau pe cea a robotului) , sau piure de mere pe care il amestecati cu scortisoara , el deja fiind dulce nu cred ca mai trebuie adaugat zahar ;
  • zahar;
  • scortisoara;
  • 500-600 g faina (cat cuprinde);
  • 1 lingurita de sare;
  • apa calda;
  • ulei;
  • 1 ou batut;
  •         Preparare:
  • intr-o tigaie , punem un putin ulei , merele , zaharul si scortisoara si calim bine , pana se inmoaie merele si se evapora din sucul lor , apoi lasam la racit;
  • intr-un bol , punem faina si sarea , le amestecam apoi turnam apa calda si framantam un aluat mai tare dar maleabil , apoi la sfarsit punem ulei in palma si iarasi framantam putin pana nu se mai lipeste de maini;
  • impartim alutul in 3 sau 4 ;
  • fiecare bila de aluat o intindem bine pe masa unsa cu ulei , apoi punem peste merele , si le aranjam frumos in strat uniform , apoi rulam cu grija , daca ruloul este prea mare si nu incape in tava (pe lung) , o taiem in 2 si o punem (pe lat) , si tot asa pana terminam toate placintele (vorbesc de tava de cuptor cand spun lung si lat , sper ca se intelege) ;
  • apoi dam la cuptorul incins la 180° pt cca. 45min-1h;
  • dupa ce se coloreaza  frumos placinta , o scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop de bucatarie sa se abureasca si sa nu se usuce  ;
  • cand se mai racoreste putin , o pudrati daca vreti si o portionati ;
  •          Serviti langa o cana ce ceai sau lapte , sau cu ce va face placere !
  •          POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...