Revenind la retetele , sa spun obligatorii , de Sfintele Sarbatori Pascale , este friptura de miel la cuptor .
De data aceasta , am ales o pulpa de miel , aproape de 2 kg , pe care am gatit-o in acelasi stil ca si friptura de miel la cuptor , in plus adaugand ardei gras si cartofi , a fost
extraordinar de buna , carnea fiind frageda si delicioasa !
Ingrediente :
- 1 pulpa de miel de aproximativ 2 kg ;
- 2 linguri de ulei ;
- 1 cana de vin alb de buna caliatate ;
- 1 cana de apa ;
- 1 ceapa mare curatata , spalata si taiata marunt ;
- 5 catei de usturoi , curarati si zdrobiti ;
- 1 lingura de turmeric ;
- 1 lingura de parika ;
- sare si piper dupa gust ;
- 3 crengute de cimbru ;
- 1 ardei gras , curatat , spalat si taiat julien ;
- cartofi , curatati spalati si taiati cuburi .
- carnea de miel se spala si se usuca ;
- in tava in care am gatit (antiaderenta), am pus ulei si am colorat pulpa frumos , apoi am adaugat ceapa si usturoiul si le-am colorat putin , am adaugat restul condimentelor , sarea si piperu , vinul si apa am amestecat totul si apoi am pus la cuptor acoperind tava cu o folie de aluminiu , pentru 2 ore , verificand periodic , si intorcand carnea ;
- dupa ce trece aceasta perioadade 2 ore, verificati carnea si daca este ok ( daca nu este pe placul vostru, mai tineti 30 min) apoi adaugati ardeiul gras si cartofii , amestecati si iar acoperiti cu folie pentru circa 30 min , apoi amestecati si mai tineti inca 20min ( in prima poza , scosesem carnea si adaugasem cartofii si ardeiul gras ) ;
- dupa cele 20 min , amestecati si eu am inchis cuptorul si dat drumul la functia de grill a cuptorului si am colorat putin carnea, daca nu aveti optiunea grill , mai lasati cam 20 min carnea fara folie si gata !
Pofta buna !