luni, 1 mai 2017

CARNE DE VITA PARFUMATA



              Din capitolul , bun si gustos , face parte si aceasta delicatesa picanta si inmiresmata ! Ce poate fii servita cu orez basmati nature , cu  Paratha sau Chapati , painite plate  indiene . 
              Ingrediente :
  • 500gr carne de vita putin grasa ;
  • 5-6 pastai cardamom drobite cu latul cutitului ;
  • 2-3 ardei iuti  rupti in bucati ;
  • 3 cepe taiate marunt ;
  • 2-3 linguri ulei ;
  • 1 baton de scortisoara zdrobit ;
  • 4-5 catei de usturoi razuiti ;
  • 1 bucata de ghimbir de 2-3 cm data pe razatoare ; 
  • 1 lingurita turmeric ;
  • 1 lingurita de garam masala ;
  • 1 lingurita de coriandru in pudra ;
  • 1 lingurita de chimen in pudra ; 
  • 1/2 lingurita de sare sau 1/2 cub Maggy cu vita.
              Preparare :
  • intr-o  tigaie innalta anti-adeziva , punem la incalzit uleiul , si adaugam peste ceapa , ghimbirul si usturoiul , le tragem bine la tigaie apoi adaugam condimentele si amestecam , apoi adaugam carnea , ardeii , amestecam , si lasam sa se gateasca cu capac in aburii sai , la foc mic ,  amestecand din cand in cand  ;
  • este gata cand carnea devine frageda si uleiul iese la suprafata .
  •       POFTA BUNA ! 

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...