Acest preparat delicoas , la baza avand orezul si condimente , este specific tarilor arabe si asiei , declinandu-se in mai multe retete specifice fiecarei tari . Din punctul meu de vedere , este o nebunie pentru papilele gustative ! Il ador !
Ingrediente :
- 500gr carne de vita putin grasa ;
- 1 lingura de ghee sau unt clarificat(fara zer) dar daca nu aveti , puteti folosii doar ulei ;
- 2 linguri ulei ;
- 5 pastai cardamom zdrobite cu latul cutitului ;
- 1 rulou scortisoara zdrobit ;
- 6 cuisoare ;
- 3 ardei iuti rupti in bucati ;
- 1 lingurita de garam masala ;
- 1 lingurita de coriandru in pudra ;
- 1 lingurita de chimen in pudra ;
- 1 lingurita de turmeric in pudra ;
- 2 cepe mari taiate marunt ;
- 5 catei de usturoi dati pe razatoarea mica ;
- 1 bucata de 3 cm de ghimbir curatata si data pe razatoare ;
- 1 cana de orez basmati TILDA , este cel mai bun orez , din cate am gustat ( cantitatea de orez , depinde de cata cantitate doriti sa faceti , sau cat de mult va place orezul , pentru mine cantitatea asta este ideala) ;
- 1 cana 1/2 de apa clocotita ;
- 1 lingurita de sare sao 1 cub Maggi vita .
- 1 lime de persoana la servire ;
- Preparare :
- intr-o oala antiadeziva , adugam ghee-ul si uleiul si le punem la incalzit , apoi adaugam ceapa , usturoiul , ghimbirul si le tragem la tigaie putim apoi adaugam condimentele si amestecam , apoi adaugam carnea , sarea si ardeii iuti , amestecam , punem capacul si dam focul la mic , carnea se va gatii in sucul sau la foc mic , amestecand din cand in cand , va fii gata cand carnea va fii frageda si uleiul , grasimea va iesii la suprafata ;
- orezul il spalam in cateva ape , apoi il punem in preparatul anterior , adaugam cana si 1/2 de apa , amestecam si dam focul la mic pentru circa 20min , amestecam din cand in cand , dar cu atentie pentru a nu zdrobii orezul ;
- dupa acest timp , incercati orezul si dak este fiert bine opriti focul si il nivelati cu o lingura si puneti peste el o folie de aluminiu si acoperiti oala cu capac pentru 15-20min , inainte de servire .
- POFTA BUNA !
- Serviti Biryni fierbinte , cu zeama de lime si rosii si castraveti taiate felii sau marunt fara ulei ! Sunt tari in care se serveste cu o salata de rosii cu castraveti ceapa si iaurt ce se numeste Raita , sincera sa fiu nu am incercat .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu