luni, 1 mai 2017

BIRYANI CU VITA





           Acest preparat delicoas , la baza avand orezul si condimente , este specific tarilor arabe si asiei , declinandu-se in mai multe retete specifice fiecarei tari . Din punctul meu de vedere , este o nebunie pentru  papilele gustative ! Il ador !

           Ingrediente :

  • 500gr carne de vita putin grasa ;
  • 1 lingura de ghee sau unt clarificat(fara zer) dar daca nu aveti , puteti folosii doar ulei ;
  • 2 linguri ulei ;
  • 5 pastai cardamom zdrobite cu latul cutitului ;
  • 1 rulou scortisoara zdrobit ;
  • 6 cuisoare ;
  • 3 ardei iuti rupti in bucati ;
  • 1 lingurita de garam masala ;
  • 1 lingurita de coriandru in pudra ;
  • 1 lingurita de chimen in pudra ;
  • 1 lingurita de turmeric in pudra ;
  • 2 cepe mari taiate marunt ;
  • 5 catei de usturoi dati pe razatoarea mica ;
  • 1 bucata de 3 cm de ghimbir curatata si data pe razatoare ;
  • 1 cana de orez basmati TILDA , este cel mai bun orez , din cate am gustat ( cantitatea de orez , depinde de cata cantitate doriti sa faceti , sau cat de mult va place orezul , pentru mine cantitatea asta este ideala)  ;
  • 1 cana 1/2 de apa clocotita ;
  • 1 lingurita de sare sao 1 cub Maggi vita .
  • 1 lime de persoana la servire ;
  •   Preparare :
  • intr-o oala antiadeziva , adugam ghee-ul si uleiul si le punem la incalzit , apoi adaugam ceapa , usturoiul , ghimbirul si le tragem la tigaie putim apoi adaugam condimentele si amestecam , apoi adaugam carnea , sarea si ardeii iuti , amestecam , punem capacul si dam focul la mic , carnea se va gatii in sucul sau la foc mic , amestecand din cand in cand , va fii gata cand carnea va fii frageda si uleiul , grasimea va iesii la suprafata ;
  • orezul il spalam in cateva ape , apoi il punem in preparatul anterior , adaugam cana si 1/2 de apa , amestecam  si dam focul la mic pentru circa 20min , amestecam din cand in cand , dar cu atentie pentru a nu zdrobii orezul ;
  • dupa acest timp , incercati orezul si dak este fiert bine opriti focul si il nivelati cu o lingura si puneti peste el o folie de aluminiu si acoperiti oala cu capac pentru 15-20min , inainte de servire .
  •          POFTA BUNA ! 
  •          Serviti Biryni fierbinte , cu zeama de lime si rosii si castraveti taiate felii sau marunt fara ulei ! Sunt tari in care se serveste cu o salata de rosii cu castraveti ceapa si iaurt ce se numeste Raita , sincera sa fiu nu am incercat .

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...