Carnea de iepure , e preferata mea - dupa cea de pui ;)) ! Si asa e cea mai sanatoasa ! Imi place sa gatesc in felul acesta , in general , carnea la cuptor !
Ingrediente :
- carne de iepure ;
- cartofi taiati cuburi ;
- morcovi taiati rondele ;
- 1 ceapa taiata rondele ;
- 3 catei de usturoi taiati rondele ;
- 4 fire de cimbru ;
- paprika dulce si iute ;
- piper si sare ;
- apa ;
- 1 lingura de ulei sau fara ;
- patrunjel proaspat taiat pentru decor ;
- in tava punem uleiul , morcovii , ceapa , usturoiul si cimbrul in toate cele 4 colturi ale tavii , apoi asezam carnea de iepure peste ;
- condimentele(fara sare) le amestecam si presaram frumos carnea de iepure , partea de sus ;
- punem apa in care am dizolvat sarea , sa nu acopere carnea , apoi folie de aluminiu pentru a acoperii tava (dar in vasul roman cred ca ar iesii mai bine , voi incerca pe viitor ) , apoi punem in cuptorul incins ;
- dupa ce incepe sa fiarba bine , si carnea si-a schimbat culoarea , o intorcem pe partea cealalta si presaram iarasi cu condimente , apoi iarasi acoperim tava , vom tine la cuptor pana carnea devine frageda , apoi adaugam cartofii , ridicand carnea deasupra legumelor , si iarasi acoperim cu folia de aluminiu si punem din nou la cuptor sa se gateasca si cartofii ;
- dupa ce si cartofii s-au gatit , indepartam folia , si punem cuptorul pe grill , sa coloram frumos minunatia asta delicioasa , apoi o scoate-ti din cuptor si o pesarati de patrunjel proaspat si apoi hai la masa !
- Serviti cu mare pofta si cu un pahar de vin alb sec !
- POFTA BUNA !