Anul aceste , de Paste am gatit o reteta tipic frantuzeasca , AGNEAU DE SEPT HEURE , sau tradus in romana mot a mot , mielul de 7 ore . Va spun cu mana pe inima ca merita sa incercati reteta , carnea se topeste in gura !
Ingrediente :
-1 pulpa de miel de 2,5kg ;
-250g de sorici ;
-200g de morcovi ;
-500g de ceapa verde ;
-1 legatura de usturoi verde ;
-500g de rosii ;
-1 bouquet garni (cimbru,foi de dafin,cuisoare ) ;
-300ml de supa de vita ;
-100ml ulei de masline ;
-100ml cognan ;
-500ml vin alb ;
-sare si piper dupa gust .
Preparare :
-sarati si piperati pulpa de miel si colorati-o frumos in uleiul cald ;
-pe fundul vasului roman , asezati soricul , cu partea cu grasime direct pe tava , apoi asezati frumos , pulpa de miel , inconjurata de rondele de morcovi , ceapa verde (partea alba o taiati in 2 si partea verde rondele ) , usturoiul taiat rondele , rosiile si restul ingredientelor , si sarati si piperati dupa gust , apoi acoperiti vasul roman
-il punem la cuptor la 170grade (5-6termostatul) ;
-in timpul asta de 7 ore , trebuie verificat pariodic sa nu ramana fara lichid , eu nu am avut probleme ;
Se serveste direct din vasul roman in farfurii , aceasta reteta mai numindu-se si miel la lingurita , adica il tai cu lingura cat este de fraged . Il serviti cu orez nature , sau cartofi nature , un deliciu ! Si alaturi de un pahar de Bordeaux de calitate !
POFTA BUNA !