joi, 25 februarie 2016

CIUPERCI PLEUROTUS SOTE






  •           De cand ma stiu mi-au placut ciupercile ! Mama , facea foarte multe feluri de mancare cu ciuperci , mai exact ghebe , le punea si pentru iarna la borcane cu sare , le gatea ca pe carne in perioada postului . 
  •           Ingrediente :
  • 500gr de ciuperci pleurotus ;
  • 1 ceapa alba ;
  • 1/2 de ardei rosu ;
  • un filet de ulei ;
  • sare si piper ;
  •          Preparare :
  • se pune la incins o tigaie cu un filet de ulei ;
  • se taie in julien ceapa si ardeiul si apoi se trag la tigaie bine si apoi se scot cu o spumiera pe o farfurie ;
  • se spala ciupercile pleurotus si se taie in lamele , apoi si ele se trag la tigaie , cand lichidul se evapora si se coloreaza putin se pun inapoi in tigaie ceapa si ardeiul si se mai trag putin la tigaie impreuna si apoi le condimentam dupa gust si gata mancarea !
  •          Serviti ciupercile sote in perioada postului ca fel principal , si ca garnitura langa carnea preferata , noi le-am servit alaturi de prepelite la cuptor ! Sunt pur si simplu delicioase !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...