- De cand ne-au invadat tara cu gustul lor delicios , shaormele si-au facut loc si in bucataria noastra ! La noi se numeste shaorma , in franta sandwich grecsau simplu grec si este de pui si miel . Dar cum ne tot este frica de ceea ce mancam prin restaurante si in plus ca pe langa frigaruia imensa care se prajeste frumos , tu te mai trezesti in sandwich si cu carne scoasa de prin pungi , m-am hotarat sa fac acasa shaorma , si de cativa ani , restaurantele au cu 2-3 clienti mai putin ! Dar asta este shaorma ce imi place , alias sandwichi grec de aici !
- Ingrediente:
- pulpe de pui , le dezosam (in functie de cati sunteti la masa , eu pun mereu 2-3 pulpe de pers ) ;
- condiment turcesc pentru carne de pui;
- rosii , le spalam si taiem felii ;
- salata verde , o spalam si taiem fidea ;
- ceapa , o curatam si taiem felii ;
- tortilla turcesti (cand nu vreau sa imi pestrec chiar toata ziua in bucatarie , le cumpar);
- sosuri ; ketchup , maioneza , sos picant, sos pentru cartofi si ce sosuri va mai place in shaorma ;
- cartofi proaspeti ( ii curatati spalati si taiati pentru cartofi prajiti) sau congelati , cum doriti ;
- Preparare :
- pulpele de pui dezosate le condimentam si le punem la marinat la frigider pentru cateva ore , eu sincer le fac pregatesc , cu o zii inainte , din punctul meu de vedere , iese mai bine ;
- inainte de masa de pranz sau seara , va apucati de pregatiri : incingeti un gratar-tigaie sau o tigaie antiaderenta si puneti pulpele cu partea cu pielea in tigaie si frigeti bine , acelasi lucru si pe cealalata parte , eu le intorc de mai multe ori pana se coloreaza frumos si pielea devine usor crocanta , apoi le scoateti si le lasati putin la racit , apoi le taiati fasiute si le asezati pe un platou ;
- in acealasi timp cand puneti pulpele la gratar , puneti la prajit si cartofii , pentru a fii gata in acealasi timp , si dupa ce sunt frumos colorati si cartofii , ii scoatem pe hartie absorbanta si ii asezonam de sare;
- Servire : peste felia de tortilla ,incalzita 30sec la microunde sau in tigaie , punem sosurile ce ne plac , apoi legumele : salata verde , ceapa , rosia , apoi carnea si apoi rulam ( partea de jos o intoarcem peste ingrediente si apoi si si cele din parti una peste cealalta pentru a prinde bine umplutura din mijloc ,ca la plic; in farfuria d-stra va adaugati sosurile ce va plac pentru cartofii prajiti si degustati cu un apetit nebun!
- POFTA BUNA!
- Si ingredientele delicioase si bune mai jos in poze , pas cu pas asamblarea !
duminică, 21 august 2016
SHAORMA DE CASA SAU SANDWICHI GREC
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...