Fasolea bob mare , mi-a placut mereu , din punctul meu de vedere , este cea mai delicioasa .
Ingrediente :
-fasole bob mare , dupa preferinta , uscata sau deja fiarta ;
-2 cepe medii ;
-1 ardei kapia ;
-patrunjel verde;
-ulei ;
-cimbru dupa gust ;
-sare si piper ;
-1 catel de usturoi taiat marunt ;
-1 lingura de bulion .
Preparare :
- fasolea bob mare uscata se spala bine si se pune la hidratat de seara in apa rece , pana a doua zii , apoi se fierbe bine ;
-fasolea bob mare fiarta la borcan se clateste in apa rece , apoi se scurge ;
- ceapa si ardeiul , se curata si se spala , apoi se taie marunt , apoi se trag la tigaie in putin ulei , apoi adaugam usturoiul si bulionul desfacut intr-o cana de apa , adaugam fasolea , cimbrul , sarea si piperul si lasam sa fiarba , pana ce legumele se patrund bine , si scade apa , apoi adaugam patrunjelul verde si lasam putin sa se patrunda si gata mancarea .
Noi am servit fasolea , cu o coasta de porc in stil american (barbeque ribs) si murarturi , absolut un deliciu !
POFTA MARE !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu