duminică, 13 martie 2016

SARMALE CU VARZA MURATA SI SUNCA AFUMATA (LA OALA MINUNE)



  •            La niste sarmalute delicioase si aburinde eu nu pot spune nu , niciodata ! 
  •            Ingredinte :
  • 1,5 kg carne tocata ;
  • 2 cepe curatate , spalate si taiete marunt ;
  • 3 morcovi curatati si rasi pe razatoarea mica ;
  • ulei ;
  • 2 linguri de bulion (1 pentru umplutura si una pentru deasupra la fiert ) ;
  • 1 legatura de patrunjel spalata si taiata marunt ;
  • 1 legatura de marar spalata si taiata marunt ;
  • 1 varza murata , o punem la desarat cu o seara inainte in apa rece ;
  • 2 oua ;
  • un pumn de orez ;
  •  sare si piper ;
  • afumatura : sunca afumata sau costita ;
  • putin cimbru uscat .
  •              Preparare :
  • intr-o tigaie cu putin ulei punem la colorat putin morcovul si ceapa , apoi peste punem orezul , amestecand periodic ;
  • cand orezul devine translucid punem si bulionul amestecam si stingem cu o canita de apa si lasam sa fiarba , pana se umfla putin orezul si apoi lasam deoparte la racit ;
  • pe fundul oalei minune , sub presiune , punem o farfurie , si pe marginea ei punem varza taiata marunt ;
  • dupa ce aceasta compozitie s-a racit adaugam restul ingredientelor dupa gust formam sarmalele si le asezam frumos in oala sub forma de cerc , peste ele adaugam afumatura , putin cimbru uscat si lingura de bulion desfacuta in apa , putin ulei , apa pana la nivelul sarmaleleor ,varza taiata marunt si o farfurie deasupra , apoi punem capacul oalei , si de cand incepe sa fluiere lasam la fiert 1h ;
  • dupa aceasta ora , incercam o sarma , daca sarmalele sunt ok , opriti focul , daca mai trebuie fierte le ma puneti 10-15 min la foc ;
  •                Le serviti cu smantanica , mamaliguta si ardei iute !
  •                POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...