In Franta , cand vrei sa pregatesti un aperitiv rapid si de efect , pregatesti o tarta soleil -tarta soare .
Ingrediente :
-2 foi foietaj rotunde ;
-150g ricotta ;
-rosii uscate in ulei , si scurse bine ;
-1 ou batut ;
-parmezan .
Preparare :
-punem la incins cuptorul la 180 grade ;
-in tava cuptorului punem 1 foaie de copt si peste ea prima foaie de foietaj , peste care adaugam ricotta si o etaland-o frumos si egal peste tot , pastrand pe margine 1cm , neatins pentru a lipii foile ;
-peste ricotta , adaugam rosiile uscate taiate marunt si pudram cu parmezan ;
- umezim marginile cu ou batut si apoi punem deasupra si cealalta foaie de foietaj , lipind bine marginile ;
-in mijlocul tartei punem un pahar sau o cana si apoi incepem sa taiem , prima data in 4 , apoi tot asa pana obtinem 16 fasii pe care intoarcem usor pentru a nu le rupe , eu le-am intors o singura data sa fiu sigura ca nu se rupe(fiind prima data cand incercam reteteta) , apoi ungem cu oul batut si punem la cuptor pentru aproximatin 30-45min , in functie de cuptor ;
-dupa ce s-a colorat frumos , oprim cuptorul si o lasam putin la racit inauntru apoi o scoatem din cuptor la temperatura ambianta ;
Se poate servii atat calda cat si rece !
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu