- Toata lumea stie povestea mucenicilor . Am reusit sa-i fac anul acesta , dar n-am mai apucat sa-i postez , pentru ca era prea tarziu , dar mai bie mai tarziu decat niciodata ! Pentru ca nu am avut mult timp la dispozitie , am cautat o reteta simpla si rapida , si am gasit pe blogul Laurei Adamache tocmai reteta dorita , adaptata dupa preferintele mele : eu am si insiropat mucenicii , ca asa ii facea mama ! Si cu ultima cantitate de miere bio , de la unchiul meu am facut acesti mucenici deliciosi !
- Ingrediente :
- 500gr faina alba ;
- 1 lingura de drojdie uscata ;
- 70gr ulei ;
- 6 linguri rase de zahar ;
- 260ml lapte sau apa , lapte de soia sau cocos, eu am folosit lapte de vaci ;
- 1 varf de sare ;
- 2 lingurite de coaja de portocala si lamaie ;
- 100-150gr nuca macinata ;
- 3-4 linguri de miere ;
- Preparare :
- intr-o craticioara am pus apa , 1 lingura de zahar si 1 lingurita de coaja de citrice si am pus la fiert pentru sirop ;
- incalzim laptele intr-un bol si punem peste lingura de drojdie , 1 lingurita de zahar si 1 lingurita de faina , amestecam si lasam la activat drojdia intr-un loc cald ;
- intr-un bol punem faina si in centrul eu punem drojdia activata in lapte , uleiul , ouale , zaharul si coaja de citrice si framantam pana ce prinde consistenta si apoi adaugam sarea si framantam pana ce obtinem un aluat elastic :
- modelam mucenicii si ii punem intr-o tava asternuta cu hartie de copt si ii punem la crescut 1 ora (eu incalzesc putin cuptorul si apoi il inchid , apoi pun in cuptor ce trebuie sa creasca si asa cres super , fara sa-mi fac griji de curent ) ;
- dupa acest timp , i-am scos din cuptor , am pus la incins cuptorul la 180grade , si i-am uns cu lapte , apoi i-am pus la copt , timpul variaza in functie de cuptor , 30-45min ;
- dupa ce s-au copt , asa fierbinti ii trecem prin siropul preparat in prealabil si apoi ii punem pe un gratar sa se usuce la exterior ;
- mierea se incalzeste intr-o craticioara sau la microunde , apoi ungem mucenicii cu o pensula si ii dam prin nuca ;
- Sunt deliciosi , si bine crescuti !
- POFTA BUNA !
duminică, 13 martie 2016
MUCENICI MOLDOVENESTI
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu