- Aceasta specialitate franceza , se face de sarbatori , de obicei cu scoici- Noix de St.Jaques , servindu-se ca aperitiv cald sau ca fel principal cu garnitura de orez nature . Se poate face si cum am facut eu cu surioara mai mica , dar la fel de delicioasa , Noix de petancle,
- Ingrediente :
- 500gr noix de petoncle ;
- 2 albituri de praz ;
- 1 morcov potrivit ;
- 8 ciuperci de paris proastete ;
- 2 cepe echalote sau 1 ceapa mare rosie ;
- 100ml de vin ;
- 200gr smantana ;
- unt ;
- 1 lingura de amidon alimentar dizolvat cu putina apa ;
- o ploaie e emental ras sau cascaval ras pt a gratina putin ;
- sare si piper (in loc de sare , se folosete fumet de poisson , dar daca nu avem , folosim ce avem , in cazul meu Herbamare , o sare condiment ) ;
- Preparare :
- ciupercile se spala bine si se taie feliute apoi de trag la tigaie cu unt pana se coloreaza frumos si se pastreaza intr-un vas la cald ;
- morcovul se da pe razatoarea mare si se pune peste ciuperci ;
- echalote se taie marunt ;
- incingem cuptorul la 240-260grade ;
- prazul bine spalat se taie inele si impreuna cu echalote se trag la tigaie pana se inmoaie putin , apoi stingem cu vinul si cand vinul ajunge la punctul de fierbere adaugam noix de petoncle si punem capacul 5 minute si lasam sa fiarba innabusit , si apoi adaugam smantana si mai dam intr-un clocot , saram si piperam apoi amestecam cu ciupercile si morcovul si lingura de amidon dizolvata prealabil in apa , apoi distibuim compozitia intr-o tava familiala sau in tavite individuale cum vedeti in poza , eu tin sa mentionez ca am facut cassouletul intr-o tava mai mare si ce a mai ramas am postat , si apoi puneti pe deasupra ementalul sau cascavalul ras si punem tava in cuptor ;
- este gata cand se gratineaza putin pe deasupra si compozitia se leaga , sa fie ca o ciualama la consistenta ;
- Serviti cassouletul cald , daca il puneti in tavite , forme individuale ca aperitiv cald sau daca il faceti in tava familiala , cum l-am servit noi cu orez basmatii nature , va asigur ca este un deliciu ce merita incercat !
- POFTA MARE !
- P.S. Asa arata tava mea cand am scos-o din cuptor !
duminică, 28 februarie 2016
CASSOULET DE NOIX DE PETONCLE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu