duminică, 21 august 2016

POALE-N BRAU MOLDOVENESTI



              Cele mai bune poale-n brau , mama mea le facea ! Parfumate si delicioase ! Nu puteai sa te opresti la una singura , mancai vre-o doua trei si ti-o doreai si pe-a patra !!!!!
              Ingrediente :
-Aluat :
-500g faina alba de calitatate ;
-1 cana de apa calda sau lapte ;
-1 lingura de drojdie uscata ;
-2 linguri de ulei ;
-2 linguri de zahar ;
-1 praf de sare ;
-1lingurita razatura citrice .
-Umplutura :
-650g branca de vaci (mai cremoasa , nu uscata ) ;
-1 pumn de stafide ;
-100g de zahar ;
-esenta de vanilie ;
-2 oua medii sau mari ;
-1 lingurita de razatura de citrice ;

-baie de ulei pentru prajit ;
-zahar pudra ;

               Preparare :
-intr-un bol , punem cana de apa calda sau laptele , punem drojdia uscata , zaharul , si 2 linguri de faina , amestecam si punem la cald , lasam pana se activeaza drojdia si de formeaza multe balonase...... ;
-intr-un bol mai mare , punem restul fainii , un praf de sare , razatura de citrice , maiaua pregatita si lingurile de ulei si amestecam cu lingura pana se omogenizeaza aluatul , apoi framantam un aluat neted si molicel pe care il lasam la crescut 30 min la loc cald  ;
-in timp ce creste aluatul , preaparam umplutura : punem intr-un bol toate ingredientele , si le omogenizam bine , trebuie sa iasa un aluat cremos dar nu lichid ;
-punem la incalzim bine uleiul ;
-dupa ce a crescut aluatul , impartim aluatul in 14-16 bilute , pe care le aplatizam cu sucitorul formand discuri pe care punem cate o lingura bombata din umplutura de branza , apoi inchidem , formand o poala-n brau , marginile inchizandu-le apasand  bine cu o furculita   , si le punem la prajit cate 2 , sunt gata cand se coloreaza frumos , apoi se scot pe servetele de hartie la scurs si apoi se pudreaza cu zahar pudra , si tot asa pana terminati toate placintele ;
               Serviti poalele-n brau cu o POFTA MARE !

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...