De data aceasta , am ales sa fac , un drob lejer , dar tot la fel de delicos ca reteta originala.
Ingrediente :
- inimioare de pui , pipote de pui si ficatei de pui , toate la un loc au avut aproximativ 1 kg , curatate si spalate - fierte in oala minune 30min ;
- 2 cepe verzi cu bulbul mare , curatate , spalate si taiate marunt ;
- 3 catei de usturoi nou (aici in Franta nu se prea gaseste usturoi verde) , curatat si zdrobit ;
- 1/2 dintr-o legatura mare de patrunjel , spalat si apoi taiat marunt ;
- 1/2 dintr-o legatura mare de marar , spalat si apoi taiat marunt ;
- 4 oua fierte tari , si apoi curatate ;
- 2 oua crude si 6 albusuri ;
- sare si piper ;
- 3 linguri de ulei pentru umplutura ;
- ulei si faina pentru uns tava .
- maruntaiele de pui fierte si putin racite le vom taia la cutit (nu prea imi place ca drobul sa fie precum pateul , deci nu il tai in robotul de bucatarie ) ,si le depozitam intr-un bol incapator ;
- peste maruntaie , adaugam restul ingredientelor (inafara oualor fierte tari) si amestecam bine , si apoi aceasta umplutura o asezam frumos in tava in care vom coace drobul , eu alegand o tava dreptunghiulara , am ales sa fac 4 portii , deci am asezat si cele 4 oua , aproape de colturile tavii , am nivelat si apasat bine peste umplutura , apoi am pus la cuptor pana am observat ca s-a copt bine ,sincera sa fiu nu am fost atenta la timp , cam 40-60min ;
- dupa ce s-a copt , am lasat drobul putin la racorit ,apoi l-am taiat ;
Am servit drobul din maruntaie de pui , pe un pat de salata verde , a fost senzational , lejer si delicos !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu