duminică, 6 decembrie 2015

PILAF CU SPANAC




  •       Garnitura pentru peste sau carne , dar chiar si ca fel principal , pilaful cu spanac este pefect!
  •       Ingrediente :
  • 200gr spanac proaspat spalat bine in mai multe ape si apoi taiat fasii  ;
  • 1 pahar de orez rotund pentru pilaf ;
  • 2 cepe mari curatate si spalate , apoi taiate marunt ;
  • ulei ;
  • sare si piper ;
  • 4 pahare de apa fierbinte , acelasi pahar cu care am masurat orezul  .
  •         Preparare :
  • se pune ulei intr-o oala antiaderenta si se incalzeste bine , apoi se adauga ceapa si se coloreaza putin apoi se adauga orezul si se amesteca putin pentru ca acesta sa se imbrace frumos cu ulei , apoi adaugam cele 4 pahare de apa fierbinte , sare si piper dupa gust si se pune la fiert ;
  • intr-o alta tigaie antiaderenta punem putin ulei si in incalzim apoi adaugam spanacul proaspat si il gatim cu capacul pus ;
  • observam ca in momentul in care punem spanacul la gatit  este infoiat , apoi se va lasa , trebuie tinut pana se evapora tot lichidul ce se va lasa din spanac , apoi il lasam de o parte ;
  • dupa ce orezul este aproape gata , adaugam spanacul si lasam sa fiarba impreuna pana se gateste pilaful si gata mancarea !
  •           Serviti alaturi de ce va place , cu pofta mare !
  •           POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...