- Garnitura pentru peste sau carne , dar chiar si ca fel principal , pilaful cu spanac este pefect!
- Ingrediente :
- 200gr spanac proaspat spalat bine in mai multe ape si apoi taiat fasii ;
- 1 pahar de orez rotund pentru pilaf ;
- 2 cepe mari curatate si spalate , apoi taiate marunt ;
- ulei ;
- sare si piper ;
- 4 pahare de apa fierbinte , acelasi pahar cu care am masurat orezul .
- Preparare :
- se pune ulei intr-o oala antiaderenta si se incalzeste bine , apoi se adauga ceapa si se coloreaza putin apoi se adauga orezul si se amesteca putin pentru ca acesta sa se imbrace frumos cu ulei , apoi adaugam cele 4 pahare de apa fierbinte , sare si piper dupa gust si se pune la fiert ;
- intr-o alta tigaie antiaderenta punem putin ulei si in incalzim apoi adaugam spanacul proaspat si il gatim cu capacul pus ;
- observam ca in momentul in care punem spanacul la gatit este infoiat , apoi se va lasa , trebuie tinut pana se evapora tot lichidul ce se va lasa din spanac , apoi il lasam de o parte ;
- dupa ce orezul este aproape gata , adaugam spanacul si lasam sa fiarba impreuna pana se gateste pilaful si gata mancarea !
- Serviti alaturi de ce va place , cu pofta mare !
- POFTA BUNA!
duminică, 6 decembrie 2015
PILAF CU SPANAC
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu