duminică, 29 noiembrie 2015

CARNE DE RATA MARINATA , LA CUPTOR



  •            Carnea de rata , este foarte sanatoasa , contine fier si multe chestii benefice sanatatii , chiar si grasimea ratei se spune ca este o grasime sanatoasa , in bucataria chinezeasca rata este folosita ca medicament pentru a trata unele boli , fiind gatita in diferite modalitati .

  •           Ingrediente :
  • carne de rata , eu am folosit pulpe , pe care le-am portionat ;
  • vin rose sau alb ;
  • foi de dafin ;
  • sare si piper ;
  • 2 catei de usturoi taiati cubulete ;
  • un pahar de apa .

  •           Preparare :
  • intr-un vas yena cu capac , se pune carnea spalata si uscata cu vinul si toate mirodeniile si se unge frumos peste tot cu baitul format si se lasa la rece pentru cateva ore sau peste noapte intorcandu-se carnea periodic ;
  • cand o gatim , punem la incalzit o tigaie antiaderenta si punem bucatile de carne cu partea cu piele in jos , pielea fiind grasa , nu folosim ulei , intorcand-o periodic pana se coloreaza frumos pe toate partile ;
  • dupa ce sau colorat frumos bucatile de carne le punem inapoi in marinata in vasul de yena si mai adaugam paharul de apa apoi punem capacul vasului si dam la cuptor , pana ce carnea se gateste bine si este frageda si dupa ce marinata se evapora ;
  •            Serviti alaturi de o garnitura cu cartofi deliciosi de pe blog , sau pastai , sau ce va face placere !
  •             POFTA BUNA! 

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...