- Dupa cativa ani buni de cand sunt in Franta , am gasit intamplator rosii verzi sau gogonele cum le spunea mama , si am executat rapid cateva borcane , cu ce am avut la indemana , stiu ca in muraturi se pune telina si hrean dar nu am avut , asa ca am facut simplu cu usturoi , morcov si ardei iute !
- Ingrediente :
- gogonele ;
- dizolvam 1 lingura de sare mare , gema la 1 l de apa ;
- cativa catei de usturoi ;
- ardei iute ;
- morcovi curatati , spalati si taiati felii .
- Preparare :
- se pregatesc borcanele strerilizate prealabil ;
- gogonelele , usturoiul , morcovii si ardeiul iute, le punem amestecate in borcan apoi peste punem ceva pentru a le tine apasate , in cazul meu au fost niste bete de sushii taiate si puse in cruce , apoi peste turnam apa cu sare pana acoperim betele si apoi inchidem borcanele si le depozitam intr-un loc racoros ;
- dupa cam 4-5zile desfacem borcanele si vanturam muraturile timp de 1 luna la fiecare 5 zile , scoatem apa si o punem inapoi de vreo cateva ori , sau daca puneti cantitate mare in butoaie , folositi un furtun pe care in introduceti pana in fundul butoiului cu care suflati bine , pentru a evita ca muraturile sa se inmoaie .
- in mod normal , cam intr-o luna si ceva se mureaza , la mine s-au murat intr-o luna pentru ca le-am tinut in bucatarie si a fost putin cald.
- Le serviti cu ce va place si va face placere !
- POFTA BUNA!
duminică, 6 decembrie 2015
MURATURI
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu