- Aceasta Galette de Roi o cunosc de cand sunt in franta , se degusteaza de 6 ianuarie dupa sarbatori , de Sainte l'Epiphanie . Are o poveste lunga si foarte frumoasa ! Se face cu crema de migdale sau cu piure de mere , si se ascunde in ea o figurina din portelan , si cand se taie cine o gaseste , se spune ca acea persoana este regele si i se da o coroana facuta din hartie aurie , foarte draguta , eu nu am avut ca baietelul lea rupt pe toate , asa ca voi revenii cu alte poze dupa ! Tin sa spun ca este putin pacatoasa placinta , dar merita sa o incercati !
- Ingrediente:
- 2 foi de foietaj rotunde ;
- 200g de pudra de migdale ;
- 150g de zahar ;
- 2 oua si 1 galbenus cu putina apa ;
- 1 strop de esenta de migdale ;
- 50g unt ;
- 1 figurina de portelan .
- Preparare :
- cuptorul se pune la incalzit la 210 grade ;
- intr-o tava de tarta se pune prima foaie de foietaj si se intinde frumos lasand marginile afara apoi o intepam cu furculita pe toata suprafata ;
- se topeste untul si se amesteca bine cu toate ingredientele apoi se toarna si se niveleaza frumos in tava apoi punem cealalta foaie de foietaj , lipim bine marginile si apoi taiem surplusul de foietaj ;
- facem frumos niste taieturi si intepam foaia de deasupra pentru a evita sa se usuce inauntru si sa se coaca frumos , apoi ungem frumos cu galbenusul amestecat cu apa cu o pensula frumos peste tot apoi punem placinta la cuptor pesntru 30-45 min pana se rumeneste frumos ;
- dupa ce se coace se scoate pe o farfurie , se lasa putin la racit apoi se portioneaza ;
- Si acesta este rezultatul final ! Delicios si aromat ! Se serveste atat calduta cat si rece alaturi de un vin sec bun!
- POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu