duminică, 29 noiembrie 2015

PLACINTA REGILOR SAU GALETTE DE ROI




  •         Aceasta  Galette de Roi o cunosc de cand sunt in franta , se degusteaza de 6 ianuarie dupa sarbatori , de Sainte l'Epiphanie . Are o poveste lunga si foarte frumoasa ! Se face cu crema de migdale sau cu piure de mere , si se ascunde in ea o figurina din portelan , si cand se taie cine o gaseste , se spune ca acea persoana este regele si i se da o coroana facuta din hartie aurie , foarte draguta , eu nu am avut ca baietelul lea rupt pe toate , asa ca voi revenii cu alte poze dupa ! Tin sa spun ca este putin pacatoasa placinta , dar merita sa o incercati !

  •          Ingrediente:
  • 2 foi de foietaj rotunde ;
  • 200g de pudra de migdale ;
  • 150g de zahar ;
  • 2 oua si 1 galbenus cu putina apa ;
  • 1 strop de esenta de migdale ;
  • 50g unt ;
  • 1 figurina de portelan .

  •       Preparare :
  • cuptorul se pune la incalzit la 210 grade ;
  • intr-o tava de tarta se pune prima foaie de foietaj si se intinde frumos lasand marginile afara apoi o intepam cu furculita pe toata suprafata ;
  • se topeste untul si se amesteca bine cu toate ingredientele  apoi se toarna si se niveleaza frumos in tava apoi punem cealalta foaie de foietaj , lipim bine marginile si apoi taiem surplusul de foietaj ;
  • facem frumos niste taieturi si intepam foaia de deasupra pentru a evita sa se usuce inauntru si sa se coaca frumos , apoi ungem frumos cu galbenusul amestecat cu apa cu o  pensula frumos peste tot apoi punem placinta la cuptor pesntru 30-45 min pana se rumeneste frumos ;
  • dupa ce se coace se scoate pe o farfurie  , se lasa putin la racit apoi se portioneaza  ;

  •              Si acesta este rezultatul final ! Delicios si aromat ! Se serveste atat calduta cat si rece alaturi de un vin sec bun!
  •              POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...