- Dupa un timp indelungat , revin cu noi retete pe blog !
- Preferatul meu , la capitolul preparate din orez este Pilaful cu carne de vita .
- Ingrediente :
- 500gr carne de vita ;
- 3 morcovi (curatati si spalati) ;
- 3 cepe (curatate si spalate);
- 1 pahar de orez rotund , pentru pilaf (in functie de paharul de orez , adaugam apa , 4 pahare de apa/supa la un pahar de orez , dar cate odata , in functie de orez mai trebuie agaugata supa/apa );
- ulei ;
- patrunjel (spalat si taiat marunt) ;
- sare si piper .
- Preparare :
- carnea de vita o spalam si o portionam , cum ne place , eu o prefer bucati mai mici , apoi o punem in oala cu presiune , apoi punem apa peste si o ceapa taiata in 4 si un morcov taiat rondele mari si punem la fiert ;
- dupa ce incepe sa fiarba va aparea spuma , o indepartam , si apoi punem capacul oalei si dupa ce aceasta incepe sa suiere frumos , lasam la fiert 30-45min , apoi scoatem supapa capacului si asteptam sa iasa toata presiunea ;
- punem ulei intr-o oala antiaderenta si il punem la incalzit ;
- intre timp , pregatim restul preparatelor , ceapa o taiem marunt si morcovul il dam pe razatoarea mica apoi le adaugam in uleiul incalzit in prealabil si le tragem putin in ulei , apoi adaugam orezul si cand devine putin transparent adaugam carnea fiarta si 4 pahare din supa in care a fiert carnea , amestecam si punem la fiert ;
- cand bobul de orez este aproape fiert , adaugam patrunjelul sarea si piperul si amestecam si mai lasam la fiert ;
- dupa ce orezul este fiert in totalitate , este gata pilaful !
- Servim pilaful cald , cu muraturi sau salata !
- POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu