duminică, 29 noiembrie 2015

PILAF CU CARNE DE VITA




  •              Dupa un timp indelungat , revin cu noi retete pe blog !

  •              Preferatul meu , la  capitolul preparate din orez  este Pilaful cu carne de vita .

  •            Ingrediente :
  • 500gr carne de vita ;
  • 3 morcovi (curatati si spalati) ;
  • 3 cepe (curatate si spalate);
  • 1 pahar de orez rotund , pentru pilaf (in functie de paharul de orez , adaugam apa , 4 pahare de apa/supa la un pahar de orez , dar cate odata , in functie de orez mai trebuie agaugata supa/apa );
  • ulei ;
  • patrunjel (spalat si taiat marunt) ;
  • sare si piper .

  •            Preparare :
  • carnea de vita o spalam si o portionam , cum ne place , eu o prefer bucati mai mici , apoi o punem in oala cu presiune , apoi punem apa peste si o ceapa taiata in 4 si un morcov taiat rondele mari si punem la fiert ;
  • dupa ce incepe sa fiarba va aparea spuma , o indepartam , si apoi punem capacul oalei si dupa ce aceasta incepe sa suiere frumos , lasam la fiert 30-45min , apoi scoatem supapa capacului si asteptam sa iasa toata presiunea ;
  • punem ulei intr-o oala antiaderenta si il punem la incalzit ;
  • intre timp , pregatim restul preparatelor , ceapa o taiem marunt si morcovul il dam pe razatoarea mica apoi le adaugam in uleiul incalzit in prealabil si le tragem putin in ulei , apoi adaugam orezul si cand devine putin transparent adaugam carnea fiarta si 4 pahare din supa in care a fiert carnea  , amestecam si punem la fiert ;
  • cand bobul de orez este aproape fiert , adaugam patrunjelul sarea si piperul si amestecam si mai lasam la fiert ;
  • dupa ce orezul este fiert in totalitate  , este gata pilaful !
  •             Servim pilaful cald , cu muraturi sau salata !
  •             POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...