duminică, 21 septembrie 2014

SUPA PEKINOISE - POTAGE PEKINOISE ( 4 portii ) - RETETA CHINEZEASCA




  •             Aceasta supa super buna -Potage Pékinoise, putin exotica , am descoperit-o la restaurantele chinezesti , la inceput eram sceptica sa o gust , dar am servit-o , si am adoptat-o ! Este acruta , putin picanta si gustoasa ! Mie personal imi place foarte mult ! 
  •             Ingrediente :
  • 4 ciuperci parfumate chinezesti Shitake ;
  • 150g muguri de bambus la borcan , conserva ;
  • 120g umar de porc (carne putin grasa ) ;
  • 1l de supa de pui (daca aveti , daca nu masurati 1l de apa si 2 cuburi maggi gaina, pui ) ;
  • 2 linguri de sos soia ;
  • 1/4 lingurita de piper alb proaspat macinat ;
  • 3 linguri de otet alb (de preferat de orez dar merge si cu normal ) ;
  • 2 linguri de amidon alimentar ;
  • 1 ou ;
  • 1 lingurita de ulei de susan (puteti folosii si de floarea soarelui ) ;
  • 1 ciboule optional (este un fel de ceapa verde , la gust este intre ceapa verde si echalote ) , cred ca merge si o ceapa verde mica normala eu n-am mai folosit.
  •             Preparare:
  • intr-un bol cu apa calda , puneti pt. 15min la hidratat ciupercile , dupa acest timp , scurgetile de apa , inlaturati radacina dura si apoi taiati-le lamele  subtiri ;
  • conserva de muguri de bambus rasturnati-o intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa , si apoi taiati mugurii in lamele subtiri ;
  • cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit , taiati carnea de porc felii subtiri , si apoi aceste felii in lamele  subtiri si lungi de cca.4 cm ( ca niste taietei de casa ) ;
  • intr-un bol amestecati amidonul alimentar cu 3 linguri de apa rece , pastrati-l deoparte ;
  • bateti lejer oul cu uleiul intr-un bol ;
  • curatati ciboule-ul (sau ceapa verde ), apoi spalati-l si lasati-l putin la scurs , apoi taiati-l marunt , rondele ;
  • intr-o oala incapatoare , amestecati supa de pui cu sosul soia , carnea de porc , ciupercile si mugurii de bambus si puneti la fiert , cand ajunge la punctul de fierbere , faceti mic focul , acoperiti si lasati sa fiarba 3min ;
  • adaugati piperul si otetul ;
  • amestecati amidonul si apoi incorporati-l si pe el in supa ;
  • amestecati supa cateva secunde si apoi adaugati si oul batut si opriti focul  ;
  •           Serviti supa imediat , fierbinte , calda ,  intr-o soupiera peste care ati pus deasupra ciboulelul  taiat marunt sau ceapa verde  si putin piper proaspat macinat ,  se serveste fiecare sau serviti  in boluri individuale ! O supa delicioasa !
  •            POFTA BUNA !  

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...