- Aceasta supa super buna -Potage Pékinoise, putin exotica , am descoperit-o la restaurantele chinezesti , la inceput eram sceptica sa o gust , dar am servit-o , si am adoptat-o ! Este acruta , putin picanta si gustoasa ! Mie personal imi place foarte mult !
- Ingrediente :
- 4 ciuperci parfumate chinezesti Shitake ;
- 150g muguri de bambus la borcan , conserva ;
- 120g umar de porc (carne putin grasa ) ;
- 1l de supa de pui (daca aveti , daca nu masurati 1l de apa si 2 cuburi maggi gaina, pui ) ;
- 2 linguri de sos soia ;
- 1/4 lingurita de piper alb proaspat macinat ;
- 3 linguri de otet alb (de preferat de orez dar merge si cu normal ) ;
- 2 linguri de amidon alimentar ;
- 1 ou ;
- 1 lingurita de ulei de susan (puteti folosii si de floarea soarelui ) ;
- 1 ciboule optional (este un fel de ceapa verde , la gust este intre ceapa verde si echalote ) , cred ca merge si o ceapa verde mica normala eu n-am mai folosit.
- Preparare:
- intr-un bol cu apa calda , puneti pt. 15min la hidratat ciupercile , dupa acest timp , scurgetile de apa , inlaturati radacina dura si apoi taiati-le lamele subtiri ;
- conserva de muguri de bambus rasturnati-o intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa , si apoi taiati mugurii in lamele subtiri ;
- cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit , taiati carnea de porc felii subtiri , si apoi aceste felii in lamele subtiri si lungi de cca.4 cm ( ca niste taietei de casa ) ;
- intr-un bol amestecati amidonul alimentar cu 3 linguri de apa rece , pastrati-l deoparte ;
- bateti lejer oul cu uleiul intr-un bol ;
- curatati ciboule-ul (sau ceapa verde ), apoi spalati-l si lasati-l putin la scurs , apoi taiati-l marunt , rondele ;
- intr-o oala incapatoare , amestecati supa de pui cu sosul soia , carnea de porc , ciupercile si mugurii de bambus si puneti la fiert , cand ajunge la punctul de fierbere , faceti mic focul , acoperiti si lasati sa fiarba 3min ;
- adaugati piperul si otetul ;
- amestecati amidonul si apoi incorporati-l si pe el in supa ;
- amestecati supa cateva secunde si apoi adaugati si oul batut si opriti focul ;
- Serviti supa imediat , fierbinte , calda , intr-o soupiera peste care ati pus deasupra ciboulelul taiat marunt sau ceapa verde si putin piper proaspat macinat , se serveste fiecare sau serviti in boluri individuale ! O supa delicioasa !
- POFTA BUNA !
duminică, 21 septembrie 2014
SUPA PEKINOISE - POTAGE PEKINOISE ( 4 portii ) - RETETA CHINEZEASCA
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu