duminică, 21 septembrie 2014

CHIFTELE INDIENE






  •          Dupa o indelungata perioada , am revenit si eu cu o reteta care imi place foarte mult ! 
  •       Ingrediente:
  • 1 cutie de ton medie scursa de zeama sau ulei ;
  • 4-6 cartofi medii , curatati spalati si fierti ;
  • 1/2 de legatura de coriandru spalat si taiat marunt ;
  • zeama de la 1/2 de lamaie verde ;
  • 2 ardei iuti curatati de seminte si taiati marunt ;
  • 2 cepe echalote potrivite , curatate , taiate in 4 si apoi filamente subtiri ;
  • sare si piper ;
  • 2 oua ;
  • pesmet ;
  • cateva linguri de ulei pt. prajit , nu mult ;
  •         Preparare :
  • cartofii fierti si putin calduti ii zdrobim ca pt piure , peste ei adaugam conserva de ton , coriandrul taiat marunt , sare si piper , filamentele de echalote , ardeiul iute taiat marunt si zeama de lamaie si amestecam bine pana ajungem la o consistenta omogena ;
  • incingem wokul  cu ulei ;
  • cele 2 oua le batem intr-o farfurie , intr-o alta farfurie punem pesmet ;
  • din aluatul preparat , formam chiftele  pe care le dam prima data prin ouale batute apoi prin pesmet , le asezam prima data intr-o farfurie si cand avem mai multe formate le punem la prajit pana se coloreaza frumos apoi le scoatem pe o farfurie sau platou , si tot asa pana terminam aluatul !
  •         Serviti alaturi de o salata verde , lamaie verde sau ce va face placere ! Mancarea indiana este si ea printre preferatele mele , picanta si cu gusturi surprinzatoare ! Dar delicioasa ! Normal , seserveste alaturi de orez basmati si cu multe alte sosuri langa ! Am sa revin si cu alte retete !
  •          POFTA BUNA!
  • P.S. Pentru pitici nu puneti ardei iute !!!!!  

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...