sâmbătă, 9 august 2014

RULOURI DE PRIMAVARA SAU ROULEAUX DE PRINTEMPS (RETETA ORIGINALA)





  •       Cum spuneam in reteta de Nemuri , pe care la noi am gasit-o cu numele de Rulouri de primavara , este total eronat , este o confuzie totala , nemurile se prajesc , in timp ce rulourile de primavara se servesc  nature ! Aceasta este reteta mama a Rulourilor de primavara , se mai poate adauga carne de porc sau pui fiarta taiata feliute sau marunt , morcov taiat batonete subtiri  dar eu am ales sa le fac simple (pentru prima incercare) .
  •       Ingrediente : - 4 buc 
  • 4 foi de orez 16cm diametru  ;
  • 50g vermicele de orez ;
  • 100g germeni de soia ;
  • 8 frunze de menta spalate ;
  • 16 creveti mijlocii  curatati de carcasa si intestine (normal se pun 8 dar mi se pare ca la restaurant , adica mai fara nimik ) ;
  • 4 frunze de salata verde taiate potrivit de mare ;
  • apa fierbinte ;
  • sos Hosin cu alune prajite  macinate nesarate deasupra sau sos nuoc-mam pt. servit .
  •       Preparare :
  • intr-un bol adanc punem vermicelele de orez si peste ele turnam apa fierbinte , le lasam sa se hidrateze 5min , amestecand din cand in cand , apoi le rasturnati intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece si le scurgeti bine ;
  • incercati sa va impartiti in mod egal germenii de soia , vermicelele de orez si salata in farfurii separate (sa va fie mai usor cand preparati rulourile ) ;
  • crevetii curatati ii taiati pe lung ;
  • atat nemurile cat si rulourile de primavara au acelasi stil de preparare , rulare , vedeti la reteta de nemuri ca este explicata in imagini ;
  • intr-un platou adanc , puneti apa calda apoi plonjati cate o foaie de orez si o intoarceti , o tineti in apa pana se inmoaie putin si devine maleabila 4-5-10sec(depinde de calitatea foii) , apoi o scoateti pe un prosop curat de bumbac , neted , si o intoarceti (prosopul treb sa absoarba surplusul de apa ) , apoi transferati foaia de orez pe un platou sau pe un tocator de sticla ;
  • formam rulourile : peste foaia de orez , undeva spre o margine punem cate 4 jumatati de crevete , 2 frunze de menta pe lung , peste frunzele de menta punem salata verde , peste salata vermicelele de orez si germenii de soia , iar undeva pe la jumatatea foii , asezam frumos 8 bucatete de crevetii  , apoi rulam cu grija prima parte , strangem marginile si rulam , si gata un rulou , si tot asa cu restul pana le facem pe toate , sa lasati loc intre ele sa nu se lipeasca unul de altul ;
  • daca nu le serviti imediat , le acoperiti cu folie alimentara si le puneti la frigider pana la servire , asa evitati sa se usuce ;
  •         Serviti Rulourile de primavara ca aperitiv , cu sos Hosin peste care puneti alune prajite  macinate nesarate sau cu sos Nuoc-mam cum le-am servit noi ! Sunt lejere si dietetice ! Delicioase !
  •         POFTA BUNA !    
  • P.S. Aici cateva poze !                                                                                                                                  
                                                                                                                                
  •                                        
        


                               





Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...