- Peste pané , poisson pané , fish and chips - peste pane cu cartofi prajiti ..... Si cine mai stie cum se numeste in alte limbi .... Dar cred ca toata lumea este incantata de gustul delicios al pestelui gatit in acest fel!
- Ingrediente:
- 600g peste file (eu am avut 1 file de lieu noir si 1 file de lieu jeune) ;
- 2 oua ;
- faina ;
- ulei ;
- sare , piper , delicat ;
- zeama de la 1 lamaie .
- Preparare:
- pestele se portioneaza , se pune pe un platou si se condimenteaza cu sare , piper si se stropeste cu zeama de lamaie ;
- intr-un castron , batem ouale cu putin delicat si putina apa , apoi adaugam faina si batem bine pt. a obtine aluatul ca pt. snitele , nici prea moale dar nici foarte dens ;
- intr-o farfurie , punem faina ;
- intr-o tigaie punem ulei pt prajit si il incalzim bine ;
- pestele , bucata cu bucata , il trecem prin faina , apoi prin aluatul pregatit mai devreme si apoi il punem la prajit , pana se coloreaza frumos pe ambele parti , eu il intorc de 2 ori :)) , apoi il scoatem pe servetele de bucatatrie pt a absoarbe excesul de ulei , apoi le asezam frumos pe un platou ;
- Servim pestele pane cu sos de usturoi si sos de usturoi cu rosiisi si cartofi prajiti , sau cu ce va face placere !
- POFTA BUNA!
marți, 12 august 2014
PESTE PANE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu