marți, 12 august 2014

PESTE PANE



  •          Peste pané , poisson pané , fish and chips - peste pane cu cartofi prajiti ..... Si cine mai stie cum se numeste in alte limbi .... Dar cred ca toata lumea este incantata de gustul delicios al pestelui gatit in acest fel!
  •           Ingrediente:
  • 600g peste file (eu am avut 1 file de lieu noir si 1 file de lieu jeune) ;
  • 2 oua ;
  • faina ;
  • ulei ;
  • sare , piper , delicat ;
  • zeama de la 1 lamaie .
  •           Preparare:
  • pestele se portioneaza , se pune pe un platou si se condimenteaza cu sare , piper si se stropeste cu zeama de lamaie ;
  • intr-un castron , batem ouale cu putin delicat si putina apa , apoi adaugam faina si batem bine pt. a obtine aluatul ca pt. snitele , nici prea moale dar nici foarte dens ;
  • intr-o farfurie , punem faina ;
  • intr-o tigaie punem ulei pt prajit si il incalzim bine ;
  • pestele , bucata cu bucata , il trecem prin faina , apoi prin aluatul pregatit mai devreme si apoi il punem la prajit , pana se coloreaza frumos pe ambele parti , eu il intorc de 2 ori :))  , apoi il scoatem pe servetele de bucatatrie pt a absoarbe excesul de ulei , apoi le asezam frumos pe un platou ;
  •             Servim pestele pane cu sos de usturoi si sos de usturoi cu rosiisi si cartofi prajiti , sau cu ce va face placere !
  •             POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...