luni, 11 august 2014

COUSCOUS CU LEGUME , PUI SI CARNATI DE OAIE





  •          Simplu de facut si super bun ! Pana sa il gatesc in casa , il cumparam deja gatit de la un magazin de produse congelate , Picard , dar intr-o zii m-am gandit ca ar fii mult mai delicios daca l-as face acasa , si n-am gandit rau , de atunci il fac cu drag si cu multa pofta , abia astept sa il termin sa il putem degusta ! Sunt multe reteta dar aceasta ne place cel mai mult !
  •           Ingrediente : 
  • 4 pulpe de de pui , le curatam , spalam si taiem in 3 sau 2 ( noi de multe ori lasam deoparte carnea pt legume...asa ca de multe ori diminuez cantitatea de carne ) ;
  • 6 -12 carnati de oaie -mie imi plac picanti ( in franta se numesc merguez) ;
  • 1 kg de legume pt. couscous congelate (sau 1 gulie-navet  taiata cubulete , 3 morcovi mari taiati bucati  mai mari , 1 ardei rosu taiat cubulete mai mari , 1-2 dovlecei taiati cuburi mai mari , 2-3 fire de telina fara frunze taiate bucati mai mari , 1 cutie de 250-300g naut ) ;
  • 1 1/2  lingura de condiment pt. couscous ;
  • 2 linguri de bulion ;
  • 1 ceapa mare taiata marunt ;
  • 2 cuburi de maggi de vita ;
  • 2 saculeti de couscous rapid , (Tipiak - 1 saculet 1-2 pers) ;
  • ulei pt.prajit ;
  • ulei de masline pt couscous ;
  • harissa , pt cei carora le place mai picant ( este o pasta de ardei iute )!
  •            Preparare :
  • in uleiul pt prajit incins punem la colorat carnea de pui , dupa ce s-a colorat frumos , o scoatem si o depozitam in oala minune sau daca ne place carnea simpla prajita pe couscous o lasam deoparte la cald , in acelasi ulei coloram putin ceapa apoi cu tot cu ulei o schimbam si pe ea in oala minune , adaugam condimentul pt. couscous , bulionul , cuburile de vita si legumele cat si cantitatea de apa indicata pe pachetul de legume pt couscous 1l , apoi punem capacul oalei minune si punem la fiert , dupa ce incepe sa cante lasam 10-15min , apoi scoatem supapa oalei , lasam sa iasa toti aburii apoi deschidem linistiti oala si vedem daca totul este ok , mai asezonam daca trebuie si gata couscousul ! 
  • intr-o tigaie sau tigaie de gratar pregatim carnatii de oaie ;
  • intr-o oala punem apa cu sare la fiert si apoi , plonjam saculetii cu couscous pt. 3min pt a fii moale si bun (daca va place mai al-dente il lasati mai putin) , dupa acest timp , scoatem saculetii , ii scurgem si ii desfacem si ii punem intr-un bol , punem putin ulei de masline peste si desfacem couscousul cu o furculita ;
  •             Serviti : 
  •             Pe un platou mare si adanc , puneti legumele si carnea pentru couscous , carnatii de oaie pe o farfurie si couscousul in bolul in care l-ati pregatit cu uleiul de masline si fiecare se serveste in farfuria sa cu couscous , legume cu carne si carnati ! Este pur si simplu o nebunie gustativa ! Mie imi place sa servesc in farfurii adanci , dar fiecare seveste cum ii place !
  •              POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...