- Uitandu-ma la retete pe un site frantuzesc , am vazut aceste croisante minuscule , si m-a luat o pofta de pateurile mamei....Aceasta reteta mai schimba putin din simplul crenvusti in aluat .
- Ingrediente:
- 1 foaie de aluat de foietaj ;
- 2 linguri ketchup de calitate ;
- cascaval dat pe razatoarea mica (eu il cumpar deja razuit) ;
- 4 cremvusti ;
- 1 galbenus .
- Preparare:
- etalam aluatul de foietaj (in franta este rotund de obicei ) , peste el intindeti lingurile de ketchup , branza rasa si apoi taiati aluatul ca la pizza sa obtineti 16 bucati , si cremvustii ii taiati in 4 pt a obtine 16 bucati ;
- incingeti cuptorul la 180-200° ;
- in tava cuptorului puneti hartie de copt ;
- peste fiecare bucata de aluat , puneti o bucatica de cremvusti si rulati , apoi croasantele formate le puneti in tava , dupa ce le terminati pe toate , le ungeti cu galbenus(eu am uitat) si le dati la cuptor pana se coc frumos , cca. 25-30min ;
- Serviti ca aperitiv !
- POFTA BUNA!
- P.S. Am facut poza la ce a mai ramas ...
vineri, 1 august 2014
MINI CROISANTE DELICIOASE
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...