- Una din mancarurile mele preferate de la restaurantul chinezesc este carnea de vita cu ceapa , simpla , rapida si gustoasa .Dar acompaniata si de ardei , este mai delicioasa ! Am sa va impartasesc varianta simpla .
- Ingrediente:
- 400g carne de vita macra ;
- 1 lingurita ulei de susan (puteti folosii si de floarea soarelui );
- 3 lingurite de sos soia ;
- 3 lingurite de nuoc-mam ;
- 1 lingurita bombata de amidon alimentar ;
- 2 cepe mari ;
- 1/2 ardei rosu si 1/2 verde;
- 2 catei de usturoi ;
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui ;
- 5 lingura de sos soia ;
- 1paharut mic de apa fierbinte ;
- 1 praf de piper .
- Preparare:
- carnea de vita se taie in lamele subtiri de 3-4 cm lungime si apoi se depoziteaza intr-un bol ;
- peste carne se adauga cele 3 lingurite de sos soia , cele 3 lingurite de sos nuoc-mam si lingurita de ulei de susan si amestecam totul cu mainile , apoi adaugam si lingurita de amidon alimentar si amestecam bine , ca fiecare bucatica de carne sa fie imbracata de un strat albicios apoi acoperim bolul si dam la rece marinata pentru 1/2 de ora ;
- curatam , spalam si taiem : ceapa in filamente subtiri si ardeii julien ;
- punem la incins un wok , in care punem 1 lingura de ulei apoi usturoiul zdrobit si apoi carnea , si amestecam bine , ca toate bucatile de carne sa se gateasca frumos , fara sa se lipesca una de alta , nu tinem pe foc decat pana carnea isi schimba culoarea (2-3 min) , apoi o scoatem pe o farfurie ;
- in acelasi wok la foc mare , adaugam si cealalta lingura de ulei si apoi ceapa si ardeii si le tragem la tigaie pana ceapa devine transparenta , apoi adaugam paharutul de apa fiertbinte , punem capacul sii lasam sa fiarba putin , sa se inmoiaie putin legumele , apoi adaugam lingurile de sos soia si amestecam , peste legume adaugam carnea si praful de piper , amestecam lasam putin sa fiarba sa se lege sosul si gata mancarea !
- Serviti cu orez cantonez sau fidea chinezeasca cu legume , aveti retetele pe blog si cu baghete ! Sau cu ce va face placere !
- POFTA BUNA!
- P.S. N-am mai apucat sa pun poze din farfurii....
- Poate ati observat ca la reteta nu se adauga sare , sosul soia , are deja destul , va asezonati in farfurie . Probabil ati observat ca in reteta mea , preparatul final este cam deschis la culoare , am folosit sos soia light , cand folosim sos soia negru , iese mai inchis.
- Si cu siguranta ati observat timpul scurt de gatire , datorita acestuia si marinarii carnii , iese gustoasa si frageda carnea , daca este gatita mult , carnea devine cauciucoasa .
- In reteta originala se foloseste si ghimbir , dar cum am la masa unele persoane mai mofturoase , n-am mai folosit !
vineri, 1 august 2014
CARNE DE VITA CU CEAPA SI AREDEI IN STIL CHINEZESC
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...