vineri, 1 august 2014

CARNE DE VITA CU CEAPA SI AREDEI IN STIL CHINEZESC




  •         Una din mancarurile mele preferate de la restaurantul chinezesc este carnea de vita cu ceapa , simpla , rapida si gustoasa .Dar acompaniata si de ardei , este mai delicioasa ! Am sa va impartasesc varianta simpla .
  •         Ingrediente:
  • 400g carne de vita macra ;
  • 1 lingurita ulei de susan (puteti folosii si de floarea soarelui );
  • 3 lingurite de sos soia ;
  • 3 lingurite de nuoc-mam ;
  • 1 lingurita bombata de amidon alimentar ;
  • 2 cepe mari ;
  • 1/2 ardei rosu si 1/2 verde;
  • 2 catei de usturoi ;
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui ;
  • 5 lingura de sos soia ;
  • 1paharut mic de apa fierbinte ;
  • 1 praf de piper .
  •        Preparare:
  • carnea de vita se taie in lamele subtiri de 3-4 cm lungime si apoi se depoziteaza intr-un bol ;
  • peste carne se adauga cele 3 lingurite de sos soia , cele 3 lingurite de sos nuoc-mam si lingurita de ulei de susan si amestecam totul cu mainile , apoi adaugam si lingurita de amidon alimentar si amestecam bine , ca fiecare bucatica de carne sa fie imbracata de un strat albicios  apoi acoperim bolul si dam la rece marinata pentru 1/2 de ora ;
  • curatam , spalam si taiem : ceapa in filamente subtiri si ardeii julien ;
  • punem la incins un wok , in care punem 1 lingura de ulei apoi  usturoiul zdrobit si apoi carnea , si amestecam bine , ca toate bucatile de carne sa se gateasca frumos , fara sa se lipesca una de alta , nu tinem pe foc decat pana carnea isi schimba culoarea (2-3 min) , apoi o scoatem pe o farfurie ;
  • in acelasi wok la foc mare , adaugam si cealalta lingura de ulei si apoi ceapa si ardeii si  le tragem la tigaie pana ceapa devine transparenta , apoi adaugam paharutul de apa fiertbinte , punem capacul sii lasam sa fiarba putin , sa se inmoiaie putin legumele , apoi adaugam lingurile de sos soia si amestecam , peste legume adaugam carnea  si praful de piper , amestecam lasam putin sa fiarba sa se lege sosul si gata mancarea ! 
  •          Serviti cu orez cantonez sau fidea chinezeasca cu legume , aveti retetele pe blog  si cu baghete ! Sau cu ce va face placere !
  •          POFTA BUNA!
  • P.S. N-am mai apucat sa pun poze din farfurii....
  • Poate ati observat ca la reteta nu se adauga sare , sosul soia , are deja destul , va asezonati in farfurie . Probabil ati observat ca in reteta mea , preparatul final este cam deschis la culoare , am folosit sos soia light , cand folosim sos soia negru , iese mai inchis.
  • Si cu siguranta ati observat timpul scurt de gatire , datorita acestuia si marinarii carnii , iese gustoasa si frageda carnea , daca este gatita mult , carnea devine cauciucoasa .
  • In reteta originala se foloseste si ghimbir , dar cum am la masa unele persoane mai mofturoase , n-am mai folosit !

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...