- Dupa cum spuneam si in reteta anterioara de varza , mie imi place gustul dulceag al verzei , si sa fie zemoasa , dupa varza scazuta nu prea ma dau in vant... Dar fiecare cu gusturile lui...
- Ingrediente :
- 1/2 varza alba taiata fideluta (va sfatuiesc sa o frecati bine inainte de a o gatii , sa nu aveti surprize si sa fierbeti mult , eu am uitat si am fiert-o mult );
- 4 carnati afumati fara usturoi (400-450g) ;
- 400g sunculita afumata taiata marunt (lardon) ;
- ulei ;
- 1 ardei rosu mare sau 1/2 rosu 1/2 verde taiat marunt ;
- 2 cepe mari taiate marunt ;
- 2 linguri de bulion sau rosii proaspete taiate marunt(in cazul rosiilor , dupa ce se patrunde bine ceapa , o adaugati peste si o tineti putin pana se formeaza un sos );
- sare si piper dupa gust (eu nu adaug multa sare , afumatura deja fiind deja destul de sarata).
- Preparare:
- intr-o tigaie punem uleiul si il incingem bine apoi adaugam carnatii taiati dupa preferinta mai mari sau feliute si ii coloram frumos apoi ii depozitam in vasul roman ;
- apoi in acelasi ulei coloram si sunculita afumata , apoi o depozitam si pe ea in vasul roman ;
- adaugam in aceeasi tigaie ceapa si ardeiul taiate marunt si le patrundem putin apoi le adaugam si pe ele in vasul roman ;
- adaugam varza taiata , bulionul desfacut in apa piperul si amestecam , apoi mai adaugam apa dupa preferinte , de exemplu eu pun apa pana la nivelul verzei , o sa scada la cuptor , dar daca va place mai scazuta , faceti dupa reteta voastra ;
- apoi punem capacul vasului roman si il punem in cuptorul rece , si il aprindem la jumatate din puterea lui (in cazum meu la4 , apoi il reglam pe maxim 8) , si asa pana se gateste varza , eu mai scot din cand in cand vasul si amestec varza , asa imi dau seama daca e fiarta varza sau dak a scazut apa , tinem la cuptor cca. 2h (daca varza fierbe repede , scoateti capacul vasului si lasati asa la cuptor sa se evapore lichidul in functie de preferintele voastre) ;
- Serviti cu ardei iute si painica proaspata !
- POFTA BUNA!
duminică, 20 iulie 2014
VARZA DULCE CU SUNCULITA SI CARNATI AFUMATI(fara usturoi)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...