- Personal , pana acum n-am mai facut Ratatouille , cumparam gata facut sau congelat si terminam eu procedeul de gatire , dar acum , dupa ce l-am preparat , nu cred ca am sa mai cumpar vreodata . Pofta mi-a venit cand am vazut reteta pe blogul Lenei , dar avand de mai multa vreme reteta de aici din Franta mi-am spus sa o incerc, ingredientele sunt aceleasi inafara de ierburile aromate , in reteta mea se foloseste cimbru , rozmarin si dafin ( bouquet garni) , si se fierbe mai mult , ceva in genul zacustei .
- Ingrediente:
- 2 dovlecei ;
- 1 vanata ;
- 3 rosii coapte bine ;
- 2 ardei - rosu si verde ;
- 1 ceapa mare ;
- 3 catei de usturoi ;
- 1 bouquet garni - cimbru , dafin si rozmarin ( acest buchet garni este de fapt un buchetel din ierburile aromate uscate , care sunt legate cu un ata de bucatarie , si se folosesc in mancare apoi se scot si se arunca ) ;
- ulei de masline sau de care aveti ( legumele vor fii ca o sugativa cu uleiul , nu ezitati sa mai adaugati de cate ori trebuie , daca nu are destul ulei nu iese gustos , dar pt. prima data va sfatuiesc sa incercati cu ulei de masline , gustul e divin...) ;
- sare si piper dupa gust .
- Preparare:
- spalati si taiati in cubulete potrivit de mari , pe rand si separat vanata , dovleceii , ardeii si rosiile(in reteta zicea ca trebuie taiate in sferturi dar mie nu-mi place sa vad bucati mari de rosie in mancare) , ceapa o taiati marunt ;
- intr-o tigaie , varsati putin ulei si colorati legumele pe rand timp de 5 min , incepand cu ardeii , apoi vanata , dovleceii si la sfarsit adaugati ceapa si dupa ce se caleste singura vreo 3 min adaugati rosiile(aici iar am schimbat reteta , ceapa si rosiile trebuiau calite impreuna , dar fiecare cu gusturile lui :)) ;
- dupa ce se calesc putin si rosiile , adaugam restul legumelor calite inainte , amestecam adaugam bouquetul garni si saram si piperam dupa gust , punem capacul si lasam la foc mic pentru 40min ;
- cu 10min inaite de a fii gata , adaugam si usturoiul zdrobit , amestecam si punem din noul capacul ;
- nu ezitati sa mai asezonati dupa gust ;
- eu dupa ce am terminat de fiert , am pus rezultatul in 2 borcane sterilizate , le-am pus capac si le-am intors cu capacul in jos :)) , si asa au stat pana s-au racit apoi le-am pus in frigider , se pastreaza mai bine ;
- Serviti alaturi de un gratar de vita cum imi place mie , intinsa pe paine ca zacusca sau puteti folosii ratatouille ca sos pentru paste , sau cu ce va place si va face placere !
- POFTA BUNA !
- P.S. Si o poza mai de aproape , eu ador zacusca , probabil de asta imi place si ratatouille ca e fiert bine si gustos !
duminică, 20 iulie 2014
RATATOUILLE
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...