- Imi plac foarte mult salatele si muraturile , dar cu salata nu prea am chef mereu sa o fac , asa ca imi fac rezerve pentru acele zile , in care numai o scot in bol si pun putin ulei peste ea . Este buna si peste iarna , mama asa o facea naturala , nu folosea ea prea mult conservant .
- Ingrediente:
- 1 kg varza rosie ;
- 1 lingura de zahar ;
- 1 lingura de sare mare ( pt muraturi) ;
- 100 ml otet .
- Preparare:
- varza rosie o taiem fideluta si o depozitam intr-un recipient mai mare ;
- dupa ce am terminat de taiat toata varza , punem peste ea sarea si zaharul si o framantam putin apoi adaugam otetul si amestecam apoi o lasam sa-si lase zeama cca.1h-2 ;
- dupa ce observam ca si-a lasat zeama , incepem sa punem varza in borcane sterilizate , apasand bine , ca varza sa se taseze si sa nu prinda aer , pana umplem borcanele si deasupra verzei observam ca ramane putina zeama , o lasam acolo si apoi inchidem bine borcanele si le punem in camara , beci sau un loc racoros ;
- Servim cu gratar , fripturi , tocanite , cartofi prajiti sau cartofii deliciosi de pe blog , sau cu ce va face placere !
- POFTA BUNA!
vineri, 25 iulie 2014
SALATA DE VARZA ROSIE LA BORCAN
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...