- Ca garnitura sau ca mancare de post , simplu de facut si gustos cand nu stim ce sa mai gatim , pilaful ne scoate din incurcatura !
- Ingrediente :
- 1 cana de orez cu bobul rotund (pentru pilaf) ;
- 4 cani apa fierbinte ;
- delicat sau sare si piper dupa gust ;
- 1/ ardei rosu si 1/2 ardei verde ;
- 1 ceapa mare ;
- 2 morcovi mici ;
- un filet de ulei ;
- patrunjel verde taiat marunt .
- Preparare:
- curatam si spalam legumele , apoi le taiem marunt ;
- intr-un tuci sau intr-o oala antiaderenta , puneti uleiul si il incingeti , apoi puneti legumele si le colorati frumos , apoi delicatul sau sarea , piperul si orezul , si amestecati , pana acesta devine putin transparent apoi adaugati canile de apa fierbinte si amestecati apoi puneti la fiert cu capac ;
- cand bobul de orez este aproape fiert , adaugati si patrunjelul si mai lasati pana orezul este fiert , si gata pilaful ;
- Serviti cu ce va face placere !
- POFTA BUNA!
marți, 29 iulie 2014
PILAF CU LEGUME
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...