marți, 29 iulie 2014

PILAF CU LEGUME




  •           Ca garnitura sau ca mancare de post , simplu de facut si gustos cand nu stim ce sa mai gatim  , pilaful ne scoate din incurcatura !
  •            Ingrediente :
  • 1 cana de orez cu bobul rotund (pentru pilaf) ;
  • 4 cani apa fierbinte ;
  • delicat sau sare si piper dupa gust ;
  • 1/ ardei rosu si 1/2 ardei verde ;
  • 1 ceapa mare ;
  • 2 morcovi mici ;
  • un filet de ulei ;
  • patrunjel verde taiat marunt .
  •           Preparare:
  • curatam si spalam legumele , apoi le taiem marunt ;
  • intr-un tuci sau intr-o oala antiaderenta , puneti uleiul si il incingeti , apoi puneti legumele si le colorati frumos , apoi delicatul sau sarea , piperul  si orezul , si amestecati , pana acesta devine putin transparent apoi adaugati canile de apa fierbinte si amestecati apoi puneti la fiert cu capac ;
  • cand bobul de orez este aproape fiert , adaugati si patrunjelul si mai lasati pana orezul este fiert , si gata pilaful ;
  •          Serviti cu ce va face placere !
  •          POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...