- De fapt si de drept , mi-a fost pofta de o ciorba de cartofi cu smantana , delicioasa ce o facea mama , dar pentru ca aveam oase de porc in congelator , mi-am schimbat planurile si n-am mai facut-o simpla , dar rezultatul a fost delicios !
- Ingrediente:
- oase de porc ;
- 1/2 de telina mica ;
- 1/2 ardei rosu si 1/2 verde ;
- 1/2 dovlecel ;
- 2 morcovi ;
- 1 ceapa mare ;
- 200ml smantana lichida ;
- 1 1/2 lamaie pentru acrit , sau cu ce va place sa acriti ciorba ;
- 1 lingura mare bulion ;
- 2 cartofi mari ;
- patrunjel si leustean verde ;
- sare sau delicat ;
- Preparare:
- intr-o oala incapatoare , punem oasele de porc si acoperim bine cu apa apoi punem la fiert ;
- dupa ce da in clocot , luam bine spuma si apoi lasam sa fiarba bine oasele ;
- intre timp curatam si spalam legumele apoi le taiem marunt , mai putin cartofii , pe ei ii taiem mai marisor si il lasam deoparte , separat ;
- dupa ce oasele au fiert bine , punem sare sau delicat si apoi adaugam legumele si le lasam sa fiarba pe jumatate apoi adaugam cartoful si lasam la fiert ;
- dupa ce a fiert cartoful , adaugam bulionul si mai dam intr-un clocot ;
- adaugam verdeata , acrim si apoi adaugam smantana lichida , mai dam intr-un clocot mic si gata ciobita !
- Serviti fierbinte , cu ardei iute si painica proaspata , sau cum va place !
- POFTA BUNA!
marți, 29 iulie 2014
CIORBA DE CARTOFI CU OASE DE PORC SI LEGUME (CU SMANTANA)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...