joi, 10 iulie 2014

MANCARICA DIN CARNE DE PUI CU PRAZ




  •               Inca o mancarica delicioasa din carne de pui ! Cu praz ! Sau mai bine spus varianta mea de pui cu praz !
  •               Ingrediente:
  • 2 pulpe mari  (le curatam bine , le spalam si apoi le taiem in 6 bucati ) ;
  • 3 cepe curatate spalate taiate si marunt ;
  • 1 ardei gras rosu curatat spalat si taiat marunt ;
  • 500g de praz congelat (taiat inele) , sau partea alba de la 3buc de  praz ;
  • ulei ;
  • 2 linguri de bulion desfacut in apa (250ml);
  • 2 lingurite de amidon alimentar desfacute in putina apa rece ;
  • 1 cub de maggi gaina sau sare si piper dupa gust ;
  • marar si patrunjel verde taiate marunt.
  •                 Preparare:
  • intr-o tigaie putin inalta , punem putin ulei , si cand acesta este bine incins punem bucatile de pui si le coloram frumos pe toate partile ;
  • dupa ce carnea este frumos colorata adaugam in tigaie , ceapa taiata marunt , prazul taiat inele subtiri si ardeiul gras , calim totul impreuna apoi adaugam bulionul desfacut in apa , cubuletul de maggi si piperul apoi amestecam , punem capacul si lasam la fiert pana scade bine si prazul este gatit bine ;
  • cu vreo 5 min inainte de a stinge focul , adaugati mararul si patrunjelul si amestecati apoi puneti capacul si lasati pana este fata mancarea ;
  • consistenta mancarii o reglam cu amidonul alimentar , daca vi se pare prea lichida , adaugati amidonul desfacut in putina apa rece si mai lasati sa fiarba 1min pana se leaga mancarea , daca totul este ok si va place asa cum este numai adaugati amidonul , eu de obicei folosesc atunci cand mi se pare prea lichida mancarea , nu mereu ;
  •               Serviti cu mamaliguta calda , piure , cartofi nature sau paste , cu ce va face placere !
  •               POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...