- In copilarie , cand venea vara si incepeau sa se coaca rosiile sau iarna cu suc de rosii , mama ne rasfata cu delicioasa supa de rosii , cu sau fara galuste , taietei sau de post , era un rasfat pentru papilele gustative !
- Ingrediente:
- 1 ceapa mare ;
- 2 felii mari de telina ;
- 1 morcov mare ;
- 750-1000g rosii coapte bine sau suc de rosii (eu am folosit suc de rosii cumparat ) ;
- 2 l apa :
- 1-2 oua , depinde cum va place supa , cu mai multe sau mai putine galuste ;
- 1 praf sare ;
- 3-6 linguri de gris ;
- ulei ;
- patreunjel proaspat tocat ;
- 1-2 lingurite de zahar ;
- sare si piper ;
- Preparare:
- curatam , spalam si taiem cubulete mici telina si morcovul , ceapa o taiem marunt ;
- intr-o oala punem ulei si legumele , si le calim putin , apoi peste punem apa si le fierbem bine ;
- intre timp , ce legumele fierb , punem rosiile in apa clocotita pt cateva secunde , sa le putem curata bine si simplu , apoi ori le taiem cubulete mici , ori le trecem prin blender , mama le trecea prin masina de rosii , scotea si pielea si samburii ;
- daca legumele au fiert , punem si rosiile cuburi sau transformate in suc si mai punem la fiert cam 10min ;
- intre timp , preparam aluatul de galuste : intr-un bol , punem ouale , si un praf de sare putin ulei si batem bine pana emulsionam putin , apoi adaugam grisul in ploaie ;
- cu lingurita pregatim galustele : umezim lingurita in apa rece sau in supa , luam din aluat si cand punem lingurita in supa , normal ar fii ca aceasta sa se desfaca de pe lingurita :)) , dar daca se desface galusca in bucatele inseamna ca mai trebuie gris , mai adaugati , depinde de greutatea oului (pt un ou de 60g trebuie 3 linguri ) , si tot asa pana terminati galustele ;
- lasati sa fiarba cu capac la foc mic pt cca. 20-25min , apoi incercati galustele , daca sunt fierte opriti focul si mai lasati supa acoperita pt 20 min sa se mai patrunda galustele , daca nu sunt fierte bine , le mai lasati cam 10min pe foc apoi opriti focul apoi adaugati sarea zaharul si patrunjelul dupa gust ;
- Serviti cu multa pofta si mult piper , asa imi place mie !
- POFTA BUNA!
marți, 8 iulie 2014
SUPA DE ROSII CU GALUSTE
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...