duminică, 13 iulie 2014

CIORBA DIN COASTA DE PORC PROASPATA CU LEGUME




  •        Ciorba de porc este buna si gustoasa ! Din cand in cand...... Calorii multe , dar placerea gustativa 100% !
  •         Ingrediente:
  • 500-700g coasta de porc proaspata ;
  • 2 felii de telina ;
  • 2 cepe ;
  • 1 ardei rosu sau 1/2 rosu 1/2 verde ;
  • 2 morcovi mici sau 1 mare ;
  • 1/2 de dovlecel ;
  • patrunjel si leaustean verde (sau la borcan cu sare , de care aveti ) ;
  • sare sau delicat ;
  • bors , bors magic sau lamaie proaspata (eu in ultima vreme folosesc lamaie proaspata , neavand bors de putina...) ;
  • 1 lingura mare de bulion , 3 rosii proaspete date pe razatoare ori taiate marunt sau 1-2 pahare de suc de rosii ;
  • taietei de casa (reteta de pe blog , sau cea care va place) ;
  •         Preparare:
  • intr-o oala incapatoare punem apa si apoi punem coasta spalata bine si portionata dupa preferinte si punem la fiert ;
  • dupa ce incepe sa fiarba , o sa iasa spuma , o indepartam bine apoi adaugam delicatul sau putina sare (in functie de carne , a mea a fiert repede , asa ca nu am mai stat sa o fierb suplimentar ) ;
  • curatam si spalam dovlecelul , telina , ceapa , ardeiul si  morcovul apoi le taiem marunt si le adaugam la fiert; 
  • dupa ce legumele sunt  fierte adaugam bulionul (sucul de rosii si 1 rosie taiata cubulete in cazul meu ) si lasam sa dea in clocot , dupa ce bulionul a dat in clocot adaugam taieteii si lasam sa fiarba cca.10min ,  apoi acrim ciorba cu ce va place , si apoi adaugam verdeata spalata bine si  taiata marunt si oprim focul si punem capacul sa se infuzeze bine verdeata;
  •           Serviti cu smantana(daca tot ne calcam pe inima si papam calorii macar sa ne satisfacem apetitul dar incercati cu un aport mai mic de grasime 5% e la fel de buna ) , ardei iute si painica prosapata ! 
  •            POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...