- Dupa cum spuneam in reteta precedenta de pe blog , ostropelul de pui este una din mancarurile mele preferatele dar cum rivalizeaza cu mancarica de pui cu praz , a rezultat acest ostropel care m-a multumit deplin ca gust si savoare !
- Ingrediente:
- 2 pulpe si 2 aripioare de pui fermier ;
- 2 cepe taiate marunt ;
- 1 fir de praz , curatat si spalat bine , apoi taiat rondele ;
- 1/2 ardei rosu taiat marunt ;
- 2 linguri de bulion ;
- 2 cuburi maggi de pui ;
- piper ;
- 6 catei de usturoi zdrobiti (sau o capatana mica);
- cimbru uscat ;
- 1 lingura de amidon alimentar ;
- ulei ;
- 1 pahar de vin alb.
- Preparare:
- in 2 tigai punem cate putin ulei la incins , apoi in una din tigai punem carnea si o coloram frumos pe toate partile , iar in cealalta punem ceapa , ardeiul si prazul si le tragem bine la tigaie ;
- dupa ce carnea s-a colorat si ceapa a devenit transparenta , tigaia cu ceapa o rasturnam peste cea cu pui , amestecam si apoi stingem cu paharul de vin si acoperim sa se inabuseasca bine cam 10 min ;
- dupa aceste 10 min , desfacem bulionul in apa si il adaugam peste carne , adaugam si cuburile de maggi , piperul si amestecam apoi punem la fiert pana carnea devine frageda ;
- dupa ce carnea s-a fragezit si sosul a mai scazut , adaugam usturoiul si cimbrul si mai dam intr-un clocot ;
- daca sosul este prea lichid , adaugam 1 lingura de amidon alimentar desfacut in putina apa , si mai fierbem putin pana se leaga ;
- Serviti cu mamaliguta calda !
- POFTA BUNA!
joi, 19 iunie 2014
OSTROPEL DE PUI 2
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...