joi, 19 iunie 2014

OSTROPEL DE PUI 2





  •       Dupa cum spuneam in reteta precedenta de pe blog , ostropelul de pui este una din mancarurile mele preferatele  dar cum rivalizeaza cu mancarica de pui cu praz , a rezultat acest ostropel care m-a multumit deplin ca gust si savoare !
  •       Ingrediente:
  • 2 pulpe si 2 aripioare de pui fermier ;
  • 2 cepe taiate marunt ;
  • 1 fir de praz , curatat si spalat bine , apoi taiat rondele ;
  • 1/2 ardei rosu  taiat marunt ;
  •  2 linguri de bulion ;
  • 2 cuburi maggi de pui ;
  • piper ;
  • 6 catei de usturoi zdrobiti (sau o capatana mica);
  • cimbru uscat ;
  • 1 lingura de amidon alimentar ;
  • ulei ;
  • 1 pahar de vin alb.
  •       Preparare:
  • in 2 tigai punem cate putin ulei la incins , apoi in una din tigai punem carnea si o coloram frumos pe toate partile , iar in cealalta punem ceapa , ardeiul si prazul si le tragem bine la tigaie ;
  • dupa ce carnea s-a colorat si ceapa a devenit transparenta , tigaia cu ceapa o rasturnam peste cea cu pui , amestecam si apoi stingem cu paharul de vin si acoperim sa se inabuseasca bine cam 10 min ;
  • dupa aceste 10 min , desfacem bulionul in apa si il adaugam peste carne , adaugam si cuburile de maggi , piperul si amestecam apoi punem la fiert pana carnea devine frageda ;
  • dupa ce carnea s-a fragezit si sosul a mai scazut , adaugam usturoiul si cimbrul si mai dam intr-un clocot ; 
  • daca sosul este prea lichid , adaugam 1 lingura de amidon alimentar desfacut in putina apa , si mai fierbem putin pana se leaga ;
  •         Serviti cu mamaliguta calda !
  •         POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...