- Mama cand facea , ii spunea budinca . Eram foarte incantata cand facea pentru ca mi-a placut inca de mica aceasta bunatate , cand simteam mirosul de coptura cu branza si vanilie , un adevarat rasfat ! Imi place atat fierbinte cand o scot din cuptor , dar si rece din frigider ! Deci sunt fan declarat budinca!
- Ingrediente:
- 300 melcisori ;
- 550g branza sarata (eu cumpar de la magazinul de turci un fel de telemea la saramura, de aia folosesc);
- 7 oua ;
- zahar cat va place de dulce ;
- 2 pliculete de zahar vanilat ;
- 1/2 de esenta de vanilie ;
- 100g margarina sau unt ;
- Preparare:
- intr-o oala punem apa cu sare si dam in clocot , apoi punem melcisorii si ii fierbem bine sa fie moi nu al dente ;
- intr-un castron , punem branza si o strivim bine cu o furculita , apoi adaugam zahar dupa gust , esenta de vanilie , zaharul vanilat si 5 oua , amestecam bine (daca vreti ca aceasta compozitie sa fie mai fina o pregatiti in blender , mie imi place asa cum o facea mama) ;
- dupa ce au fiert , ii rasturnam intr-o strecuratoare , si dupa ce s-a scurs bine apa ii rasturnam in oala in care i-am fiert si ii amestecam cu margarina , aceasta trebuie sa se topeasca frumos si sa imbrace bine melcisorii ;
- peste melcisori adaugam branza preparata si amestecam bine ;
- ne pregatim o tava , a mea a fost de yena (25-19-7) , eu am captusit-o fu folie de aluminiu , apoi am rasturnam compozitia si apoi am pus-o la cuptor la 200° cam 25min , apoi am pus pe deasupra cele 2 oua ramase batute bine si am tinut-o la cuptor pana am vazut ca e coapta bine pe deasupra , pana devine aurie ;
- dupa ce se coace , o scoateti din cuptor si o lasati putin la racorit si apoi o taiati ;
- Serviti atat calda cat si rece , daca vreti o pudrati , mie imi place asa simpla !
- POFTA BUNA!
- P.S. Asta a fost budincuta mea !
luni, 23 iunie 2014
MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR SAU BUDINCA
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...